Değerli okurlar hazır yeni bir ay tutulmasından çıkmışken natal haritalarda ay burçlarıyla ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.

Değerli okurlar hazır yeni bir ay tutulmasından çıkmışken natal haritalarda ay burçlarıyla ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istedim. Ay doğum haritalarında duygular, dürtüler, güdülerdir. Bir olay anında ilk tepkimizi ay burcumuzla veririz.Doğum haritalarında ay kişinin annesini temsil eder. Duyguları nasıl ifade ettiğiniz, duygularla beraber ortaya çıkan gerçekliktir. Horoskopta ayın bulunduğu burç ve evin konularınadürtüsel olarak çekiliriz ve orada kendimizi güvende hissederiz.

AY, çok hızlı bir ışıktır. Sürekli hareket eder. Yengeç burcunu yönetir. Yengeç burcu anne ile alakalıdır. Besleyici, koruyucu bir etkidir. Ay, Jüpiter ile birlikte büyük koruyucu etkiden biridir.  Yakın zamanı, şimdiki zamanı gösteren bir zaman dilimidir.

AY BURÇLARDA

KOÇ: Kişi risk almayı sever, hareketli, tutkulu ve cesur olacaktır. Çocuksu duyguları, coşkuları vardır. Fevri davranmaya eğilimleri vardır. Tartışmacılardır. Kadınlarda kişi erken anne olmak isteyebilir. Kişinin dış görünüşüne karşı takıntısı olabilir, risk almaktan korkmaz. Kişi oldukça ben merkezli olabilir. Anne ile çatışma hali yüksektir.

BOĞA: Kişi duygusal ihtiyaçlarını somut şeylerle giderir. Maddi değerleri sağlam değilse kendini güvende hissetmeyecektir. Güzel sesleri olabilir. Olaylar karşısında nazik, sabırlı ve emin adımlarla ilerlersiniz. Sadıklardır ve karşılarındaki insanlardan da maddi, manevi güvence talep edebilirler. Kişi inatçı olup, konfor alanını terk etmekte zorlanabilir. Kişi yemek yemeğe ve keyif verici şeylere düşkündür.

İKİZLER: Dışa dönük, meraklı yapıları vardır. Eğitim odaklı kişiler olurlar. Derin duygusallıkları yoktur. Kişi dengesiz olabilir. Odaklanma sorunları olabilir, kişi oldukça yüzeysel olabilir. Negatif olarak kişi sorunları çözmektense görmemeyi tercih edebilir, zor zamanlarda olaylardan kaçabilir.

YENGEÇ: Kişi ailesine, annesine bağımlı olabilir. Evde vakit geçirmekten çok hoşlanır. Ailesi, evi en güvende hissettiği yerdir. Kişi korumacıdır, sezgileri güçlüdür. Geçmişe sıkı sıkıya bağlanabilirsiniz. Eski eşyalarınızı, mallarınızı bırakmakta zorlanabilirsiniz. Kişi antika eşyaları sevebilir. Ani duygusal gel gitler yaşayabilir bu durumda yemeğe kendisini verebilir. Çocukları için kendisini kurban edebilir. Negatifte istediğini elde etmek için duygusal manipülasyon kullanabilir.

ASLAN: Duygusal ihtiyaçları daha çok takdir edilmekten geçer. Sürekli onaylanmak, ön planda olmak isterler. Anne güçlü ve otoriter bir karakterdir. Gururlu bir kişiliğiniz vardır. Sanatsal konularda ve ön plana çıkmakta başarılısınızdır. Kişi narsist olabilir. İkili ilişkilerde sadık ancak flörtöz olabilir.

BAŞAK: Çalışkan, çok eleştirel, egosu yüksek ve mükemmeliyetçidir. Duygusal yoğunlukları yoktur daha çok mantıklarıyla hareket ederler. Kişide obsesyonlar olabilir. Duygularını ifade etmektense hizmet ederek göstermeyi tercih ederler.

TERAZİ: İlişkilerle duygusal tatmin ihtiyacını karşılayacaktır. Huzuru korumak adına hayır demekte zorlanabilirler. Kararsız yapıları vardır. Naif insanlardır. Güzele ve güzel olan her şeye önem verirler. Kişiye popülerlik katabilir. Sanatsal yetenekleri gelişmiştir. Kişi flörtöz olabilir.

AKREP: İçgüdüsel olarak gizli konulara çekilirler. Gizemli ve kıskanç olabilirler. Sezgileri oldukça gelişmiştir. Değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Duygusal yoğunluğu karşısındakini sıkacak kadar fazladır. Duygusal olarak ortanız yoktur, uçlarda yaşarsınız. Parasal konularda kıskanç davranabilirler. Başkalarının gelir kaynaklarını yönetmeye çalışma ve kıskanma görülebilir. Kişinin annesiyle krizli bir iletişimi vardır. Kişi eğer anne ise çocuklarını kontrol etmeye çalışabilir.

YAY: Sürekli keşfetmeye ihtiyaç duyarlar. Yeni kültürler, yerler görmek onları rahatlatacaktır. İyimser kişilikleri vardır. Fikirlerini aşırı diretebilirler.Dini fanatizm görülebilir. Kişi sorumluluk almaktan kaçabilir. Genelde köklenme, ait olma sorunları vardır. Oldukça derin düşünürler.

OĞLAK: Ay Oğlak olan insanlar duygularını açmakta problem yaşarlar. Sevgi ve duygusal ilişkilerde kısıtlanma verir. Kişi oldukça sorumluluk sahibi olabilir. Karamsar ve içine kapanık bir iç dünyaları vardır. Güven sorunları yaşayabilirler. Ailesindeki otorite figürü tarafından ya çok ezilir ya da onunla yarış halindedir. Oldukça kontrolcü bir anne olabilir.

KOVA: Marjinallerdir, duygusal olarak özgür olmak isterler. Ne zaman ne yapacakları ya da ne tepki verecekleri belli olmaz. Hümanistlerdir. Arkadaşlarına önem verirler. Yoğun duygulardansa mantıklı olurlar. İnsanlara önem verirler ancak yakın olmayı sevmezler. Herkese yardım etmeleri ve dinlemeleri onların arkadaşları olduğu anlamına gelmez. Devrimci bir ruha sahiplerdir. Negatif yönü olarak kişinin ayı ters açılar altındaysa kişi çok çıkarcı olabilir. Kişinin annesi özgür ve arkadaşı gibidir. Kişi de çocuklarıyla arkadaş gibi olurlar. Kişide aile kuramama köklenme sorunu olabilir.

BALIK: Kişinin empati yeteneği gelişmiştir. Oldukça hassas ve duygusaldır. Herkesin yardımına koşma eğilimleri vardır. Sezgileri güçlüdür. Sanatsal yetenekleri oldukça gelişmiştir. Kişi fedakarlıklarda bulunup kendini kurban konumuna sokabilir. Tam tersi sizi de kurban etmeye çalışabilir. Bağımlılıkları oldukça fazladır bu sadece alkol vs gibi değil insanlara, eşyalara, belli bir duruma da bağımlılık çalıştırırlar. Gerçeklerden kaçma eğilimi görülebilir. Kişi kendisiyle beraber başkalarını da zor ve hayal dışı durumlara sokabilir.