Değerli okurlar Mars dünyadaki yaşam enerjimiz, gücümüz ve iradeyi temsil etmektedir. Yönetici Burcu Koçtur ve eril özelliklerimizi anlatır.

Olay ve durumlarla nasıl mücadele ettiğimiz Mars ile ilgilidir.Mars hangi evdeyse gücümüzü ifade etme şeklimiz de öyledir.Mars’ı çalıştırmanın yolu; mücadele etmek, kendini korumak ve gücünü doğru kullanmaktır.  Harita bu şekilde olumluya çevrilebilir. Ancak zararlı ve zayıf Retro bir Mars var ise haritada kişi bunları yaşamak durumundadır.
Mars Burçlarda Nasıl Etkiler
Mars Koç Burcunda: Kişi güçlü, Cesur, atılgan, atletiktir. Spora düşkünlük verir. Zaman zaman da sakarlık, agresif ve kavgacı bir hal ve fevri çıkış verebilir. Ani tepkilerle hiç beklemediği kavgaların içinde kendisini bulabilir.
Mars Boğa Burcunda: Burada zararlıdır. Tembellik, gereksiz inat, harekete geçememe ve miskinlik verir. Kilo almaya meyilli olabilir. Kişi lükse inanılmaz düşkün olabilir.Kişi maddi ve manevi güvende hissetmek ister.
Mars İkizler Burcunda: Kişi zeki, konuşkandır. Sözlü tartışmalarda hızlı düşünür, pratik bir zekası vardır. 
Mars Yengeç Burcunda: Hayatın merkezine sevdiklerini alırlar. Dışa dönük değillerdir. Enerjiyi doğru sağaltamazlar ve bu öfke patlamalarına sebep olabilir.  Yanlış yerde yanlış tepkiler verebilirler. Zamanlarının çoğunu evde geçirebilirler. Kişi evden çalışabilir, aile mesleğini yapabilir. Kendilerini karşılarındakilere beğendirmek için çabalayabilirler. Kendilerinden çok ilk önce eşlerini düşünürler. Kişi güvende hissetme ihtiyacı duyar.
Mars Aslan Burcunda: Güçlü, enerjik, yaratıcı, kararlı, fazla egolu bir yapı verebilir. Kişi ani ve sert tepkiler verebilir. Kişi tanınabilir, tanınmak için uğraşabilir. Kendini sürekli göstermek ister.Sanatsal mesleklerde başarı elde edebilir. Kişi tanınabilir.
Mars Başak Burcunda: Titiz, detaycı, eleştirel, çalışkan, sağlığına düşkündür. Hastalık hastası olabilir. Günlük rutininde oldukça düzenlidir, bu yerleşim kişiye durmak bilmeden çalışmayı gösterebilir. Kişi hizmet etmeyi sever. Gölge yanı olarak kişi sürekli entrika çevirmeye çalışabilir ancak kişi kargaşada genelde iyi düşünemez. 
Mars Terazi Burcunda: Kişi ikili ilişkilerde gücünü doğru yansıtamayabilir. Partneri tarafından zorbalığa maruz kalabilir. Kavga ortamlarından kaçar, daha çok uzlaşmacıdır. Adalet duygusu yüksektir, kişi mesleğinin bu yönde seçebilir. Kişi ilişkilerde bağımlı olabilir.
Mars Akrep Burcunda: Kişi güçlüdür, gücünü doğru kullanamadığından krizlere yaşar ama krizlerden kaçmaz savaşır. Kindar, sivri dilli, şiddete meyil verebilir. Başkalarının parasını yönetmeyi sever. Kişi disiplinli ve hedefe odaklı yaşar. Silahlar ve gizli konulara meraklı olabilir, açılarına göre kişi bunlardan korkabilir. 
Mars Yay Burcunda: Kişi eğlenceye, gezmeye, öğrenmeye düşkündür. Ani tepki verebilir ve çabuk sakinleşen bir yapı verir. Gölge yanlarında kişi küstah, insanları ezen bir yapıda olabilir. Açık sözlü bir yapınız vardır. Kişi başarılıdır ve şanslıdır ancak dikkati kolay dağılabilir. Özgürlüğüne düşkün olabilir ama tam tersi çok tutucu biri de olabilir. 
Mars Oğlak Burcunda: Kişi aşırı güçlüdür. Adeta liderdir. Soğukkanlı, tedbirli, çalışkan sözüne güvenilir, stres yönetiminde başarılı, öfke kontrolünü iyi yöneten, nasıl mücadele vermesi gerektiğini bilen bir yapı verir. Kişi statüsü ve kariyeri için savaşır.Yönetici pozisyonuna gelebilir, kişi kendi işinin patronu olabilir. Oldukça analizci ve detaycıdır.
Mars Kova Burcunda: Güçlüdür. Kişinin ne zaman nasıl tepkiler vereceğini kestirmek mümkün olamayabilir. Fiziki tartışmadansa sözlü tartışmayı yeğeler. Ani öfke patlamaları yaşayabilir. Kişinin ikna kabiliyeti yüksektir. Kendinden çok başkaları için mücadele verebilir. Özgürlüğünü sağladığı ortamlarda ve mesleklerde kişi huzurlu olur.
Mars Balık Burcunda: Kişi kendini kurban edeceği pozisyonlara sokabilir veya karşısındakini kurban edebilir. Psikolojik sorunları olabileceği gibi kendine zarar da verebilir.Kişinin sezgileri güçlüdür, sezgileriyle hareket eder. Hayal gücü yüksektir, yaratıcı işlerde veya denizlerle ilgili mesleklerde kişi başarılı olabilir.