Sevgili okurlar hazır Merkür boğa burcunda Retro hareketini sürdürürken bu yazımda doğum haritalarında Merkür’e değindim.
Doğum haritalarında Merküriletişim şeklin, konuşman, düşünce modelin, beşeri aklındır. Kişinin iletişim tarzını, düşünce yapısını, problemleri çözme yöntemini, öğrenme şeklini ve merakı temsil eder. Merkür, doğum haritanızda ya öz burcunuzda ya da bir önce veya sonraki burçta konumlanır.
MERKÜR BURÇLARDA ETKİLERİ:
Merkür Koç burcunda: Kişinin net, agresif sert bir iletişim dili vardır. Kişi kendinden emindir ,fikirlerini sonuna kadar savunur. Kişinin askeri bir zekası vardır.
Merkür Boğa burcunda: Kişinin sabit fikirleri vardır, inatçıdır. Kararlı, sağlam bir zihni vardır. Sanatsal yetenekleri gelişmiştir. Parasal konularda cimrilik verebilir.
Merkür İkizler burcunda: Merkür’ün yöneticisi olduğu burçtur. Pratik zekalı, iletişimi güçlü ve hafızası kuvvetlidir. Negatif yönde kişi yalana eğilimlidir ancak söylediği yalanı da unutabilir. Ticari zekaları oldukça yüksektir.
Merkür Yengeç burcunda: Kişi aşırı alıngan, hassas ve duygusal iletişim kurar. Kalabalık ortamlarda özgüvenli iletişim kuramazlar. Daha çok anaç yaklaşır. Hafızası güçlüdür, kin tutabilir. Doğrudan iletişim kurmaktansa dolaylı yolu tercih edeceklerdir. Sizin düşüncelerinizi öğrenene kadar kendi düşüncelerini gizleyebilir.
Merkür Aslan burcunda: Sanatsal yetenekleri oldukça gelişmiştir. Kişinin fikirleri, iletişim dili otoriter ve bencildir. Özür dilemeyi bilmeyen insanlarda çok görülür. Eğlenceye düşkünlerdir. Özellikle oyunculukta oldukça başarılıdırlar. Alaycı bir üslupları olabilir.
Merkür Başak burcunda: Merkür’ün yöneticisi olduğu diğer burçtur. Detaycı, analiz yeteneği yüksek ancak fazla eleştireldir. Sayısal zekaları yüksektir. Analiz yetenekleri güçlü ancak yavaş çalışır. Sağlık konularında kişi evhamlı olabilir.
Merkür Terazi burcunda: Kişi uzlaşmacı ve naif, tatlı bir iletişim diline sahiptir. Bu nedenle hayır demekte zorlanabilir. Kişi tartışmalardan kaçacaktır. Herkesin hakkını savunup kendi hakkını yedirebilir. Kişi istediğinde stratejide uzmandır ve kime nasıl yaklaşacağını çok iyi bilir.
Merkür Akrep burcunda: Sivri dilli ve iğneleyici bir iletişim üslubu verir. Kişi içine dönük olabilir. Araştırma yeteneği oldukça gelişmiştir. Her zaman şüpheyle yaklaşırlar ancak bu onlara çoğu zaman vakit kaybettirir. Kişinin derin korkuları vardır. Başarılı finansçılarda görülebilir.
Merkür Yay burcunda: Kişinin eğlenceli üslubu olabilir ancak oldukça patavatsız olabilir. Felsefi zekası yüksektir ancak fikirlerini diretebilir. Yobazlık görülebilir. Özgürlüğünü abartabilir. Yabancı dil öğrenmede yeteneklidir. İyi açılarda kişi yurtdışında yaşayabilir.
Merkür Oğlak burcunda: Kişi oldukça mesafeli, olgun, ciddi, kararlı ve ketumdur. Soğuk bir iletişim tarzına sahiptir. Dürüst, disiplinli, net ve garantici olurlar. İletişimde sınır çizmeyi iyi bilirler. Kişi sorunları çözmede oldukça ustadır.
Merkür Kova burcunda: Kişi oldukça yaratıcı ve zekidir. Zihni herkesten farklı çalışabilir. Kişinin marjinal fikirleri vardır. Geçmişi ve anı yaşamaktansa geleceğe yönelik adımlar atabilirler. Teknolojiyle araları oldukça iyidir.
Merkür Balık burcunda: İletişimde sezgisel davranır. Hayal gücü çok gelişmiştir. Sanatsal, ruhsal konularda kişi başarılı olabilir. Hisleri oldukça kuvvetlidir. Kişi alıngan ve kendini sürekli kurban konumunda gören biri olabilir.
MERKÜR EVLERDE ETKİLERİ:
MERKÜR 1. EVDE: Kişi meraklı, pratik, iletişimde hızlı, dışa dönük ve iletişimi kuvvetli bir karakterdir. Tartışmacı ve ben merkezli bir zihin verebilir. 
MERKÜR 2. EVDE: 2. Evde, iyi pozisyondaki Merkür, kişinin iletişime dayalı işlerden para kazanacağını gösterir. Yazarlık, medya sektörü gibi işlerden para kazanabilir. Kişi ekonomist olabilir. Bazı iyi açılarda kişiler emlakçı olabilir.
MERKÜR 3. EVDE: Kişi dışa dönük, özellikle yakın çevresiyle iletişimi güçlü bir karakterdir. 3. Evdeki Merkür kişiye güçlü bir el becerisi de verebilir. Kişi fazla konuşabilir.
MERKÜR 4. EVDE: Kişi kolayca içine kapanan ve aile düşkün bir karakterdir. Merkür burada, duygusal ve sezgisel çalışır. Kolayca alınır ve duygusaldır.
MERKÜR 5. EVDE: 5. Evdeki Merkür kişiye dışa dönüklük ve güçlü iletişim, sanatsal yeteneklerde başarı verir. Kişi çocuklarla iyi anlaşır. Tanınmaya karşı güçlü bir isteği olur.
MERKÜR 6. EVDE: 6. Evinde Merkür olan kişi, günlük hayatında aşırı detaycıdır. Olaylara mantık çerçevesinden bakar. Ayrıca, iletişimi dayalı bir meslek yapmak da bu kişilere uygundur. Mükemmeliyetçi olabilirler. Kişi evcil hayvanlarla iyi anlaşır.
MERKÜR 7. EVDE: İletişimde uzlaşmacıdır. Özellikle ikili orta yolu iletişimle bulmaya çalışır. Sanatsal yetenekleri gelişmiştir. İkili ilişkilerde iletişime önem verir. İyi açılarda kişi avukat, siyasetçi olabilir.
MERKÜR 8. EVDE: Merkür’ü 8. Evde olan kişi, düşüncelerini diğer insanlarla paylaşmak istemez. Sırları ve gizleri vardır. Başkalarının finansal kaynaklarını yönetmekte yeteneklidir. Aileden gelecek miras konusunda sorunlar yaşayabilir. 
MERKÜR 9. EVDE: Okumaya ve araştırmaya yatkın, akademik anlamda başarılı kişilerdir. Kişi yabancı dillere yatkın olabilir. Uluslararası işlerde çalışabilir. Zihin özgürdür ve yüzeysel düşüncelerdense derin konular üzerinde düşünür.
MERKÜR 10. EVDE: Kişinin iletişim yeteneği sayesinde kariyerinde yükselebilir. Spikerlik, pazarlamacılık, ticaret gibi işler yapabilir. Organize gerektiren alanlarda çalışabilir. Kişi öğretmen olabilir. Girdiği her ortamda otorite olmak ister.
MERKÜR 11. EVDE: Kişi entelektüeldir, sapyoseksüel olabilir. Sosyal gruplar içerisindedir. Kolektif içinde var olmak ister. Arkadaş çevresi geniş ve farklıdır. Medya sektöründe ciddi işlere imza atabilir.
MERKÜR 12. EVDE: 12. Evdeki Merkür biraz içine kapanıktır, düşüncelerini herkese ifade etmez. Buradaki Merkür sezgisel çalışır, ayrıca bu kişilerin rüyaları çıkabilir. Kişi aşırı saf olabileceği gibi aşırı zeki de olabilir. Odaklanması oldukça güçtür. Arkadaş çevresi ve kardeşlerde sorun yaratabilir.