Okullar kapandı, milyonlarca çocuk karne aldı, bu rakam Zonguldak için 100 binmiş…

Az buz değil, 100 bin!

Bu kadar çocuk şimdi sokaklarda, deniz kenarlarında, parklarda, bahçelerde ya da AVM’lerin aşırı kazık oyun salonlarının önünde gözleri yaşlı durumda ayakta dikilmekte…

Bizde bizi yönetenlerin akılları fikirleri yıkmakta filan olduğu için çocuklara bir oyun alanı yapmak hiç akıllarına gelmemiş… Zonguldak’ta böyle yani…

Ama birilerinin aklına bir takım kurslar açmak gelmiş, buralarda pedagoji nedir bilmeyen bazı insanlara çocuklar için sözde kuran kursları düzenleniyor. Aslında kuran kursu filan değil, kuran öğretmiyorlar, arapça alfabe öğretiyorlar. Onu da öğrenemiyor çocuklar zaten. Kutsal kitabın ne dediğini de anlatamıyorlar sakallı şalvarlı tipler, çünkü kendileri de bilmiyorlar. Bir de işin başka başka tehlikeleri var, son senelerde ulusal basında sıklıkla karşımıza çıkıyor, anlamışsınızdır…

İşte bu yüzden siz veliler ve anne babalar, uzman eğiticilerin dediğini dinleyin, çocuklarınıza yaz tatilinde eğlenme ve oynama fırsatı tanıyın…

Çocuklar tatilde tatil yapmalı, falakaya yatmamalı!..

EMEKLİLER APTAL YERİNE KONUYOR

16 Haziran Cuma günü itibarıyla ulusal basında yer alan haber emeklilere aylık ödenmesi ile ilgiliydi.

Buna göre, SSK kapsamında gelir/aylık alanlardan ödeme günü 17, 18 olanlara 17 Haziran'da, ödeme günü 19, 20 olanlara 18 Haziran'da, ödeme günü 21, 22 olanlara 19 Haziran'da, 23, 24 olanlara 20 Haziran'da ve 25, 26 olanlara 21 Haziran'da ödeme yapılacak.

Buna bir de “erken ödeme” adını vermişler.

Zaten adam 19 Haziran’da aylığını alacak, “18’inde veriyoruz” deyince bu erken ödeme mi oluyor?

Bunun adı erken ödeme filan değil, bunun adı emekliyi aptal yerine koyma!..

Bir deeee;

Zamlı tarifeden bayram ikramiyesi n’oldi?

Heeeee?

ABDÜLLATİF ŞENERMİŞ…

Bizim kalbi temiz Kılıçdaroğlumuzun vekil yaptığı isimlerden biri de işte bu adam; Abdüllatif Şener… Dayanamadı yırtık çoraptan çıkar gibi çıktı: Ben Kılıçdaroğlu’na oy vermedim…

Ülen bre nankör kedi, oturduğun yerden vekil aylığını götürürken iyi de, son seçimde aday gösterilmeyince kötü mü oldu Kılıçdaroğlu?

Hadi bi kazık Akepe’ye attın zamanında da, CHP’nin ne suçu vardı?

Bunlar işte badem bıyıklı softa takımı, çağa bir türlü ayak uyduramazlar, işleri güçleri akılları fikirleri çağdışı manevi âlem…

Sadece bu adam mı; Davutoğlu da böyle, Babacan da böyle, Karamollaoğlu da böyle… Anlayamıyoruz, Kemal Reis bunların bişeyinde boncuk mu vardı da listesinden vekil yaptı, anlayamıyoruz walla… Şimdi grup kurmuşlarmış da, falan da filan da, bakın görün yarın bir gün ilk oylamada Akepe’nin yanında yer almazlarsa ben de Balkayasından aşağı atlarım…

Abdüllü mabdüllü bize yaramıyor işte!..

Zaten CHP’nin altı okuyla tersler, Atatürk devrimlerine de tersler…

İlkelerinden sapan partiyi de tabanı böyle tersler!

Aklını başına toplasın CHP, kuruluş ilkelerine geri dönsün, hem de acilen!..

TUNÇ ÇELEBİ’DEN MEKTUP VAR

“Zonguldak Hepimizin” isimli bir grup kuruldu biliyorsunuz, kurucusu da emekli opr. Doktorumuz Tunç Çelebi…

Bir Zonguldak sevdalısı…

67’liler Platformunu da kurmuştu ama burada bir iki dangalağın şirretliklerine dayanamadı, “alın başınıza çalın, sizin olsun bu grup” diyerek çekti gitti.

Ama baktı öyle küsmekle birilerine olmuyor ve Zonguldak’ta koyduğumuz yerde otluyor; yeni bir grup kurmanın ve gruba katılacak aydın insanların da fikir üretimleriyle Zonguldak üstünde bir fikir alışverişinin temelini atmak istedi sevgili doktorumuz.

Ve geçtiğimiz gün de kamuoyuna şöyle bir duyuru yaptı, aynen yayınlıyoruz:

Bizler “Zonguldak Hepimizin” adında Zonguldak sevdalıları olarak; 1 Haziran tarihinde hepimizi üzüntüye sevk eden seçim sonuçları sonrası kurulmuş, şu an için sayısı 400 olan en az 1000 nitelikli üyeyi hedefleyen bir “facebook” grubuyuz.

Hepimiz siyasi beklentisi olmayan, gerçek Zonguldak sevdalısı olup; bölgenin değerleri ile yoğrulmuş, Kemalist/Atatürkçü, Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluş ilkelerini özümsemiş, laiklik, çağdaşlık, sosyal adalet, özgürlük, eşitlik hak, hukuk kavramları başta olmak üzere tüm evrensel kabul görmüş insani değer yargılarını içselleştirmiş bir topluluğuz. Kısacası altı okunuzdaki HALKÇILIK kavramınızdaki halkız bizler. İlkelerimize uygun her kişi grubumuza kayıtsız şartsız katılabilmekte, yani tek şartımız yukarıda sayılan ilkelerimizdir.

Ülkemizin bugün geldiği durumda siyasi partilerde görev almanın ne kadar zor olduğu, değişmesi şart olan siyasi partiler kanunu bir yanda, üyelik, delege seçimleri vb. yollar ile parti teşkilatında lobicilik, hemşericilik, arkadaşlık, dostluk ilişkileri olmadan (hatta başka partiye oy verenlerin üye yapıldığı bir düzlemde) birikim ve özgür fikirle yer almanın mümkün olmadığını bilen, hatta yaşayan kişileriz. Umarım ki sizlerle bu konuda düşünce farkımız yoktur, olsa bile tekrar düşünmesi gereken siyasi taraf olan sizler olmalısınız diye düşünürüm.

Emeğin başkenti, solun kalesi, Ecevit’in solun lideri olarak belirlendiği ve Türkiye Cumhuriyeti’mizin, Atatürk’ümüzün ilan ettiği ilk il olan Zonguldak, bilhassa da Merkez İlçe; bugün siyasi ortam ve gelişmişlik olarak eskisinden çok uzakta bir görünüm sergilemektedir. Bunun tek nedeni siyasi yapının yukarıda belirttiğim çıkmazları ve sonunda gelinen çıkmaz sokaktır. Bu sokaktan halkın sesi dinlenerek ve sağduyu ile çıkmak çok mümkündür. Yeter ki modası geçen klasik siyaset yöntemleri seçiminiz olmasın.

Mevcut yerel yönetimler (partiniz yönetimi zamanında da) Merkez İlçeyi değil geliştirmek, muhafaza etmeyi bile başaramamış, bugün de geldiği nokta içler acısı olup Cumhuriyet’in ilk iline hiç ama hiç yakışmayacak şekilde bir balıkçı kasabası olma hüviyetine hızla ilerlemektedir.

Bizler; bu ahval ve şerait  içinde tüm Atatürkçü/Kemalist, yurtsever, Türkiye Cumhuriyeti’mizin ilkelerini, sosyal, hukuk, demokratik üniter yapısını içselleştirmiş, başta laiklik kavramını özümsemiş pırıl pırıl birikimi olan, gerçekten liyakatli “kentimizin aday adayı” nın en kısa zamanda kamuoyu önüne çıkmasını bekliyoruz Ve o kişiyi ortak fikirle grubumuzca tespit edip; mevcut gücümüzle topluma ve siyaset ortamına empoze etmeye onu desteklemeye karar vermiş bulunuyoruz.

Zonguldak Merkez İlçe bünyesinde; sadece ortak ilkelerimiz ve liyakat birliği paydasında buluşan bu sivil inisiyatifi Parti Genel Başkanı, Grup Başkanı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Bölge Milletvekilleri ve Cumhuriyet Halk Partisinin yetkili mercilerinin bilgi ve ilgisine sunarım.

Siyasi mensubiyetinizin karşılığında daima yeri olan, ancak parti organları dışında yer alan bu “taban HALK hareketi” ni dikkate almanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.

Op.Dr.Tunç ÇELEBİ