Tüm ülke kamuoyunun bildiği gibi, tüm dünyanın bize acıdığı gibi ve cümle alemin halimize kıs kıs güldüğü gibi; emeklilerimiz acınacak haldeler…

16 milyon emekli bilinçsizliklerinin ve ilerleyen yaşlarının kendilerine yüklediği hafıza kaybının etkileri sonucu, isteseler ayaklarına kapanacak bu hükümete bir ayar veremiyorlar ve işte geldikleri bu noktada hala sürünmeye devam ediyorlar.

Emekli aylıklarına son verilen zammı gördünüz, duydunuz…

Asgari ücretin de altında, bir ev kirası bile edemeyen bir meblağ! Yüzde 42 küsurluk bir zam kafalarına “dank” diye düştü… Ama kafalara “dank” etmedi tabii ki, her zaman olduğu gibi.

Alın bozdurun bozdurun harcayın şimdi; Akepe iktidarının emekliye layık gördüğü rakam aylık 10 milyon tele…

Ete süte yetmez, çoluğa çocuğa toruna bir şey alamazsın, kahveye gidip oturup çay içemezsin, lokantada bir çorba bile içemezsin, yemek zaten yiyemezsin, dolmuşa binemezsin, halk otobüsünde tıkış tıkış gidersin, gelen geçen parmaklar, evine gazete bile alamazsın, öyle iki kadeh bi şey zaten unutmuşsun, daha aklına bile getiremezsin, aldığın ilacın farkını da ödeyemezsen, vs. vs. vs…

Yani; ört ki ölem!

Eyyyy benim beyni dumura uğramış gibi şaşkın emeklim;

Bu kafayla gidersen askere, nah alırsın teskere!

Artık akıllan biraz, sana açlığı reva görüp kendileri beş altı yerden yüzbinlerce lira maaş alanlara artık hesap sor…

Yoksa;

İşin zor, hem de çoooook zor!

Neyse, şu fıkrayı oku da neşelen biraz bari…

Adamın biri emeklilik işlemelerini yaptırmak üzere sigorta binasına gitmiş.

Demiş ki “ben emekli oluyorum, işlemler için geldim”

Kadın Memur, ‘Nüfus cüzdanınız veya ehliyetinizi verin’ demiş,

Adam ceplerine bakmış, anlamış ki; her ikisi de evde. Kadın Memura dönüp, ‘Herhalde onları evde unuttum, bir koşu eve gidip, alıp geleyim’ demiş.

Kadın memur, “şu gömleğinizin düğmelerini bir açın bakayım” deyince adam bir şey anlamamış ama üç düğmesini açmış…

Kadın memur adamın kırlaşmış ve yolunmuş tavuk gibi olmuş göğüs kıllarını görünce ’Eve gitmenize gerek kalmadı, işlemlerinizi başlatıyorum’ demiş.

Neyse, adamın işi bitince evine dönüp başından geçen olayları karısına anlatınca karısı ‘keşke pantolonunu da indirseydin seni bir de malulen emekli etselerdi’ demiş.

Evet, sevgili emekli arkadaşlarım…

Sizde malulen emeklilik var mı?