Türkiye’de son günlerde etkili olan sıcak havanın ardından dikkat çekici bir hava değişimi bekleniyor. Soğuk havayla yağışın aynı dönemde etkili olmasıyla birlikte özellikle yüksek kesimlerde kar ihtimali gündeme geldi.

Meteorolojik değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz yaylaları ile Doğu Anadolu’nun zirvelerinde sezonun ilk kar yağışları görülebilir.

Kar sınırı 2 bin 600 metreye inebilir

Pazartesi günü soğuk hava ile yağışın çakışması bekleniyor.

Bu durumun özellikle yüksek rakımlı bölgelerde yağışı kara çevirebileceği, kar sınırının yaklaşık 2 bin 600 metre seviyelerine kadar gerileyebileceği değerlendiriliyor.

Dolayısıyla beklenen kar yağışının şehir merkezlerinden çok yaylalar ve yüksek dağlık kesimlerde etkili olması öngörülüyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’ya dikkat

İlk kar ihtimalinin özellikle Doğu Karadeniz’in yüksek yaylaları ile Doğu Anadolu’nun zirvelerinde öne çıktığı belirtiliyor.

İlk bakışta sıradan taş gibi: Zonguldak’ta kadınlar ilgi gösteriyor
İlk bakışta sıradan taş gibi: Zonguldak’ta kadınlar ilgi gösteriyor
İçeriği Görüntüle

Yüksek rakımlı bölgelerde gece saatlerinde sıcaklıkların daha belirgin düşmesi bekleniyor.

Geceler perşembeye kadar serin

Soğuk hava yalnızca kar beklenen yüksek kesimlerle sınırlı kalmayacak.

Türkiye genelinde gece sıcaklıklarının perşembe gününe kadar daha serin seyretmesi beklenirken, birçok kentte sıcaklıkların önceki günlere göre hissedilir şekilde düşeceği tahmin ediliyor.

35-40 derecelerden 25-30 derecelere

Son dönemde 35-40 derece seviyelerini gören bazı kentlerde sıcaklıkların 25-30 derece bandına kadar gerilemesi bekleniyor.

Ani sıcaklık değişimi nedeniyle özellikle gece ve sabah saatlerinde daha serin bir hava hissedilecek.

Kaynak: Haber Merkezi