Ulusal basında yer alan “Yeni Serbest Bölgeler” ile ilgili bir haber okuyanları “Zonguldak’ın neden sahibi yok” diye düşündürdü. Habere göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat serbest bölgelerin yabancı yatırımları ülkeye çektiğini ve ihracata yönelik önemli bir görevi olduklarını söyledi.

Bakan Bolat ülkede 19 adet serbest bölge bulunduğunu ve yeni dönemde 5 adet serbest bölgeyi de ülke ticaretine kazandıracaklarını açıkladı. Bakan, ekonomide orta vadeli program uygulamaya koyduklarını da sözlerine ekleyerek hizmet ihracatının böylece bu yıl 120 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca serbest bölgelerdeki istihdam olanaklarının da böylece 91 bin kişiye yükseleceğini açıkladı.

Bir başka haber de şu; Rus Devlet başkanı Putin ülkemize ve dünyaya bir sinyal çaktı ve Zonguldak limanından bahsederek dünyaya açılımın bu limandan yapılabileceğini belirtti.

Tüm bu gelişmeler karşısında Zonguldak ise bilindiği gibi hala kısır döngülerle uğraşıyor. Hala Fevkani Köprü’nün ne zaman yıkılacağını tartışıyor. Ve hala anlaşılmaz nedenlerle limanın TTK’da kalması görüşünü savunuyor.

TTK’da kalsın, bir işe yaramasın…

Olacak iş mi?

TTK buradan kömür mü ihraç veya ithal edecek?

Yoksa TTK zararını bu limandan mı karşılayacak?
Güldürtmeyin adamı!..

Bu liman sadece bize hiçbir yararı olmayan Kardemir’in ithal ettiği kömürü depolamaya yarıyor, yalan mı?

Asıl konu bu olmalıyken biz hala Fevkani konuşuyoruz… Yıkılsın mı, yıkılmasın mı?

Serbest bölgelerde 91 bin kişilik istihdamdan bahseden Ticaret Bakanının söyledikleri buradaki “yakalım-yıkalım” takımının bir kulağından girip öteki kulağından çıkarken;

Rus Devlet Başkanı Putin bile Zonguldak limanının geleceğinden söz ederken,

Bizdeki vurdumduymazlık artık aymazlık noktasına gelmiştir ve hatta aşmıştır…

Aklınızı başınıza toplayın beyler!

Zonguldak limanının bir marina olarak hizmet verebilmesi halinde serbest bölge olarak da hizmet verebileceği bir gerçekken, ayrıca böyle bir durumda binlerce kişiye de istihdam olanağı sağlanacakken, hükümet tarafından alınabilecek böyle bir karar sonrası eğer köprü yıkılırsa limana nasıl ulaşılabileceği merak ediliyor.

Zonguldak’ın AKP’li vekillerinin böyle bir durumdan haberlerinin bile olmadığı, Zonguldak limanının örneğin bir Mersin limanı gibi neden serbest bölge olarak hizmet veremediğini hiç düşünmedikleri de kamuoyunun konuşulan konuları arasında.

Şimdi diyecekler ki “Zonguldak’ta sanayi yok, serbest bölge olamaz”

Sen kararı al da bak bakalım sanayi geliyor mu gelmiyor mu?

TPAO, Erdemir yetmiyorsa; Filyos, Çaycuma, Devrek, Zonguldak, Ereğli bölgesine özel teşebbüs yağmur gibi yağmıyor mu?

Hadi bakalım AKP’li vekiller,

Atanmışlar, seçilmişler…

DİLENCİLİK

Hafta içinde yerel basının maillerine şöyle bir haber düştü:

“Kütahya Valisi Musa Işın, şehirde dilenciliğe asla izin verilmeyeceğini bildirdi.”

Zonguldak halkının da yakından tanıdığı ve sevdiği, bir süre Çaycuma ilçesinde kaymakamlık yapan ve şuan Kütahya Valiliği görevine yürüten Musa Işın, aldığı kararlarla örnek olmuş.

Darısı Zonguldak’ın başına diyoruz, bu konuda yeni Valimize güveniyoruz…

Ana caddede adım başı dilenci, dilenciliğe özendirilen çocuk, çalışıp ekmeğini kazanmak yerine avuç açan sapasağlam insanlar görmekten bıktık artık…

İstanbul’da üstüne çizgi çekildikten sonra burada hortlayan Sulukule görüntülerinden de…