Zonguldak yerel seçimlere doğru giderken bugün nezdinde Zonguldak’ta Ak Parti ve CHP çekişmesini ve yarışını görüyoruz.

Tabii ki MHP’de aday adaylarını sırasıyla açıklıyor.MHP, bu dönem ‘Varım’ diyor.

Yalnız ittifaka da evet diyen bir MHP görüyoruz. Peki MHP, ittifaka neden hevesli, nedenistiyor?

Deniliyor ki; Zonguldak için MHP, il teşkilatı ve Merkez ilçe ittifak olması istek ve talep etti. Genel merkezde ittifaka sıcak baktığı söyleniyor.MHP’nin neden ittifaka bu kadar istekli ve hevesli olduğu MHP çevrelerinde fazlaca konuşuluyor.

Evet, devam edersek; Saadet Partisi, varım diyor. Peki GELECEK ve DEVA ne yapacak? İşte o belirsiz. Keza Yeniden Refah, İYİ Parti… İYİ Parti hem dip -ilimiz adına söylüyorum- hem de zirve yapabilir. Bu aklımızın bir köşesinde olsun.

Yerel seçimler için favori görünen Ak Parti ve CHP ne yapacak?

Ak Parti,Merkez adayını halen daha belirlemedi.Neye rağmen? Mevcut başkanına rağmen.

Parti teşkilatında, Genel merkezcephesinde ve tabii Zonguldak’ta mevcut başkanına rağmen hala net bir ses seda çıkmıyor. Bununla birlikte birçok isim de kamuoyunda konuşuluyor.

Basın kuruluşlarının bazıları yazı tura atıyor.Birgün aday gösterdiğini diğer bir gün yalanlayabiliyor.Kendi kendine de güven sorunu yaratıyor.Güvenilmez bir atmosfer oluşturuyor. Bilgi, belge ve net bir durumolmadan açıklamalar kamuoyunda sanal oluşumlar yaratılmasına vesile oluyor.

Aslında olayın özü açık ve net. Ak Parti için mevcut başkana evet dendi mi denmedi mi?

Anketler olumsuz olduğunu açıkça herkes söylüyor.Buna rağmen ne olur?Yoksa milletvekilliği seçiminde olduğu gibi sürprizler yaşanacak mı?Ak Parti’de geçmiş dönemin güçlü vekilleri aday, il başkanı potansiyel aday ve vekil adayları da aday.

Bir anda Ak Parti’de pek çok aday adayı ismi ortaya çıkabiliyor.Gizli aday adaylarını saymıyorum. ‘Her zaman hazırız’ mesajını gönderenleri şimdilik belirtmiyoruz.

Bu dediğimiz sadece il merkezli değil, ilçeler içinde geçerli.Ak Parti’de pek çok duyumu kendi adımıza duyuyor ve görüyoruz.Tabii ki merkez adına MHP desteği de tüm sonuçların ezberini değiştirecektir.

Onun için Ak Parti Cumhur ittifakının adayını merkez cephesinde herkes merak ediyor ve artık görmek istiyor. MHP kimi isteyecek veya olur verecek onu da yakın zamanda bekleyip göreceğiz.

Devamla…

CHP’yse artık yedi aday adayına merkezde kilitlendi.

Favoriler var, sürprizler var.

Yaklaşık 2750 civarı partili üyenin oyu, başkanı seçecek.Katılımsa 2250 civarındaolur deniliyor.Aday adayları yoğun çalışıyor.19 mahalle taranıyor, kahve toplantıları yapılıyor.2014 yerel seçiminde CHP ön seçim yapmıştı.Ve ön seçimde çıkan aday, seçimi de kazanmıştı. Bunu da hatırlatmak isterim. Tarih tekerrür edebilir.

CHP bu kez çok ciddi yol alıyor.Harun Akın, ciddi çalışıyor.Akın, adeta heryerde.

Anketlerde önde çıkması kendine olan özgüvenini de pekiştiriyor.

Fırat Birkan, genç isim olarak her yerde.Birkan’ın halk nezdinde çok güçlü bir karşılığı var. Genci, yaşlısı her kesimden insanla kucaklaşıyor.  Mimar olması da ayrı bir avantaj.

Tahsin Erdemfazla konuşmuyor, konuşamıyor.Sadece görüntüsünü her yerde görüyoruz.

Henüz hedef ve vizyonunu ortaya koyamadı.

Zeki Günalp, tam 30 yıllık siyaset tecrübesini ortaya koyuyor.

Açık ve net olarak ‘Zonguldak’a hizmete talibim’diyor.

Turgut Güven, ‘Belediyeciliği en iyi ben bilirim’şeklinde iddialı konuşuyor.Zonguldak Belediyesinin kendisine olan güçlü hafızasına güveniyor.

İsmail Eşref’se pek heyecan yaratmıyor.On iki yıl geçince haliyle halk nezdinde ve partililer tarafından bir unutulmuşluk söz konusu. Eşref ismi heyecan yaratmadığı gibi zamanında bırakıp gitmesi de hala daha unutulmadı.

Atınç Kayınova, çok güçlü bir isim olarak görünmesine rağmen, zayıf ve cılız bir kampanya yürütüyor. Kendi bile seçileceğine inanmıyor.Bunu da tuhaf ve anlaşılmaz buluyorum.Kayınova, hayalleri maalesef yıkıyor.Kendisine güvenenleri de hayal kırıklığına uğratıyor.Neden bu denli bir düşüş sergiliyor, çok anlayamadım.

Evet bu yedi aday adayı arasında ocak ayının ilk haftasının son gününde (6 Ocak Cumartesi)dananın kuyruğu kopacak.

Ak mı kara mı, belli olacak. Yarış son ana kadar sürecek.

Ve partili üyeleri inanıyorum ki tüm yedi aday adayıda arayacaktır, görüşecektir. Geri sayım başladı.

Şimdilik nokta.