Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul ile ilgili, gündeme bomba gibi düşen ve akıllarda soru işareti bırakan ek iş olarak doktorluğa devam ettiği iddiaları oldu.

Ereğli’de çalıştığı özel hastanede öğlene kadar doktorluk yaparak hastalarını muayene ettiği iddiası, milletvekillerinin memleket sorunları ile ne kadar ilgilendiği konusuna da şüphe düşürdü.

Nihayetinde özel hastanede doktorluk mesleğini icra etmesi CHP Genel Başkan yardımcılarına kadar şikayet olarak gitmiş. Genel Başkan yardımcılarının da, Eylem Ertuğrul’u sert şekilde uyardıkları öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Sayın Ertuğrul, meclisin kapalı olduğunu ve öğlene kadar eski hastalarına baktığı ve bunun hepsinin kanuni ve il sağlık müdürlüğünden çalışma izinli olduğu yönünde savunma yapmış.

Burada Sayın Ertuğrul’un anlamadığı doktor olarak çalışmasının kanuni olup olmaması değil, milletvekili olarak üstlendiği görevlerin farkındalığının olmasıydı.

Meclis tatile girince, TBMM çatısı altındaki vekiller şalteri tatil bitesiye kadar kapatıyor mu? Yoksa bu tatile; seçildiği bölgenin sorunlarını daha çok araştırıp inceleyebilmesi için ekstra vakit kazancı gözüyle mi bakmak lazım.

Tabi ki tatil herkesin hakkı ama acaba diye soruyorum kendi kendime; Türkiye Millet Meclisi’nde millet adına görev alan vekillerin, bu görevleri sona eresiye kadar, tatili sine-i millete dönme fırsatı olarak mı görmeliler?

Cumhuriyetin ilk şehri Zonguldak’ın birçok sorunu hala ve ısrarla çözüm beklemekte. Haliyle halk olarak da bu sorunların araştırılıp çözüm yollarının bulunmasına ihtiyacımız var.

Yoksa her yatına atlayan, o sahil benim, bu sahil senin diye gezecek olunsa vay halimize.

Ağustos böceği ile karıncanın hikâyesini herkes bilir. Yaz üç aydır ama kış çabuk gelir…

Şimdi burada bir karar vermek lazım…

Part time vekillik mi?

Part time doktorluk mu?

Genel seçimleri yeni atlattığımız için, yeni milletvekillerinin görevlerine henüz adapte olamadığını varsayarak bu iddiaların ileriki zamanlarda aksi yönde değiştireceğine inanmak lazım.

Sağlıcakla…