Borsa oynayanların veya borsayı iyi takip edenlerin çok iyi bildikleri bir terim vardır: Keriz Silkeleme!

Keriz silkeleme, bir hisse senedi veya başka bir yatırım aracının değerinin yapay olarak yükseltilmesi ve ardından bu yatırım aracının fiyatının düşmesiyle yatırımcıların büyük zararlarla karşılaşmasıdır. Bu dolandırıcılık yöntemi genellikle küçük veya orta ölçekli yatırımcılar hedef alınarak gerçekleştirilir.

Bizim borsada bu türden olayalar çok olur, olacak da…

Hatırlayın, demir çelik fabrikamız halka arz edilmişti bundan yıllar önce, belki de 30 yılı geçmiştir, Zonguldak’ta bizim işçi memur takımı da piyasaya çıkarılan tahvillere hücum etti… Sonra mı? Hepsi battı. İşte bu bir keriz silkeleme operasyonuydu ve kimse de çıkıp hesabını sormadı, vurgun vuranın oldu…

Bu keriz silkeleme varyetesinin tıpatıp aynısı şimdi de seçimlerde oynanıyor. Piyasaya adaylar sürülüyor, bu adayların öyle pek bir yatırım değerleri yok, zaten hepsi piyon, yapay olarak mevcut iktidar tarafından şişiriliyorlar, şişirilme seçime kadar sürüyor ve seçim gelip çatıyor,  bunlar kütttt!

N’oldi?

Kerizler silkelendi!

Küçük ve orta çaplı seçmen için sahneye konulan dram bir anda oluyor melodram…

Demek ki öyle adayın arkasına kendi işlerine bakması gereken bakanları makanları sürmekle bu iş olmuyormuş…

Halkı enayi yerine koymakla da bu işler yürümüyormuş…

Aday eğer kişiliği güçlüyse harbi oynar bu seçim oyununu ama işte böyle düşük profilli zerzevatları alır aday diye lanse ederseniz zaten gücünün olmadığını peşin peşin itiraf ettirmiş olursunuz.

Halk bunları görmüyor mu?

Görüyor, biliyor ve keriz silkeleme oyunundaki top böylece duvara çarpıp şutu çekinin kalesine giriyor!

Bu kadar basit…