Yerel seçimlere bir şey kalmadı…

31’inde sandığa gideceğiz, 1 Nisan’dan itibaren de yeni kuyruklara gireceğiz!..

Akepeli seçimlerin kaderi de rotası da böyle çizilmiş; köprüyü geçene kadar seçmene dayı, geçtikten sonra alırsın eline keman yayı!

Ne yazık ki çalışanın aldığı asgari ücret açlık sınırının altında, emekli zaten ölmüş… Yoksulluk sınırı da 4 asgari ücretten fazla… Şimdi bu durumda normalde iktidar partisinin seçim kaybetmesi gerekir di mi? Ama tam anlamıyla kaybetmiyor işte, aldığı oy oranı düşüyor ama iktidar yine o… Bunun tek nedeni ise cahil cühela kesimin iktidar partisinin seçmen profilinin büyük bir çoğunluğunu oluşturması.

Yani şu;

Akepe seçmeni genelde tahsili yetersiz seçmenlerden oluşuyor, hal böyle olunca da ekonomiyi yorumlayamıyor, bazı sömürülerin de (inanç sömürüsü gibi) esiri oluyor ve tercihini kendi kafasına göre yaparak vatandaşın değişim isteyen kısmını da bir belirsizliğe peşinden sürüklüyor.

Emekliler örneğin; bir inceleme yapmışlar, et ve ekmek kuyruklarına giren kesimin yüzde 80’i emekli, bu yüzde 80’in yüzde80’i de Akepeye oy vermiş ve o kuyruktakilere soruyorsunuz “hangi partiye yerel seçimlerde oy vereceksiniz?” diye yine “akepe” yanıtı alıyorsunuz.

Maalesef böyle…

Kendi kendilerine nişan alıyor emekli kesimi!

Ama;

Tüm bu olumsuz tabloya rağmen, iktidarın ve adaylarının oy oranları yine de düşüyor, gerçi bu seçimler sonrası iktidar değişmeyecek ama iktidara bir ders vermek isteyenlerin sesi duyulacak, bu nedenle de ibre ister istemez dönecek ve muhalefet tarafına doğru bir tercih oranını işaret edecek.

Zonguldak’ta da böyle olacak!

Günden güne küçülen, nüfusu azalan, neredeyse milletvekili sayısı bile azalacak olan, iller bankasından aldığı pay nüfus sayısı azaldığı için azalmış olan, halkın refahı için hiçbir şey yapılmayan, halk ekmek satışı olmayan, ucuz et için et ve süt kurumunun bile şube açmayı reddettiği bir yerleşim bölgesi olan, en pahalı ulaşımın halka kakalandığı Zonguldak’ta ibre muhalefet adayına doğru dönüyor.

Çünkü halk son 5 yılda Zonguldak’a hiç bir şey yapılmamış olduğunu, üstelik elinden çok şeyler gittiğini (Fevkani Köprü gibi) biliyor.

Bu arada muhalefet olarak da Zonguldak’ta sadece CHP görülüyor…

Öyle İYİ partiymiş, Saadetmiş, Yeniden Refahmış vs. partilermiş, bu seçimde yoklar!

Seçim Akepe ve CHP arasında geçecek; boş konuşan ve palavra atan bu seçimde kazanmayacak…

İbre dönüyor, dönmeye devam edecek, seçime bir iki gün kala bir ismin üstünde duracak, seçim sonucunu kesin olarak gösterecek.

O ismi biz biliyoruz,

Diğerine ayıp oymasın diye şimdilik söylemiyoruz!..