Millette bir bezginlik var,

Millet yorgun, moraller bozuk, gelecek günlere de güvenle bakmıyor… Ekonomik darboğazda olmanın sıkıntısını iyice hisseden vatandaş yakın bir gelecekte bunun çözüme kavuşturulacağına da inanmıyor.

Eti, meyveyi, süt ürünlerini tüketmeyi unutmuş olan halk sosyal yaşamından da vazgeçmiş gibi… Ne bir yerlere gidebiliyor, ne film tiyatro gibi etkinliklere katılabiliyor.

Gençliğin ve en önemlisi çocukların durumu ise içler acısı…

Bu halk bu hale düşürülmüşse bunun hesabını seçimlerde sorardı eskiden; evet eskiden böyleydi ama şimdi? Şimdi tam tersi oldu, halk bırakın hesap sormayı, sürünmek hoşuna gidiyormuş gibi ekonomisini batıranlara yine oy veriyor.

Normalde hükümet düşüren tencere-tava bileşimi artık etkisiz!..

Ve muhalefet de…

Zaten muhalefet dediğimiz bir CHP;

İYİ Parti tedavülden kalkmış gibi, İP sanki ısınma turlarında, DEM ise kendisine ters bakılan bir hareket… Geri kalan muhalefeti ise boş ver gitsin, haaa MHP mi? Onun adı muhalefet, sanı AKP’ye koltuk değneği.

Peki CHP neden beklenen etkiyi, çıkışı yapamıyor?

Toplum psikolojisi denen bilim dalı bunun yanıtını veriyor:

CHP yeterince güven telkin etmiyor!

Bir önceki seçim döneminde yapılan hatalar, toplam oyları yüzde yarım bile olmayan çoğunluğu yobaz bileşenlerden oluşan bir ittifakın meclise taşınışı, genel başkanın kendi kafasına göre gizli kapaklı anlaşmalar yapıp bunu partililerden ve halktan saklaması, kendi başını yediği gibi yerel seçimlere girecek partisini de olumsuz etkiledi. Kılıçdaroğlu gitti ama bu kez de yerine gelenler ülkenin belediye başkanlıklarını paylaşabilmenin telaşı içesine girdiler. “Şurası Ali’nın eniştesinin, burası Veli’nin kayınçosunun” kavgası başlayıp Çankaya, İzmir, Çeşme, vs. gibi kalelerin burçlarına yanlış bayraklar dikilmeye başlanınca, işte o halktaki güven kavramını da aşındırma işlemine başlanmış oldu.

Ve en önemlisi;

Gençlik unutuldu…

Kadınlar ise formalite gereği gibi bir hava içerisinde listelerde yer aldı!

Peki ülkenin yüzde 60 çoğunluğunu oluşturan böyle bir potansiyelden yüzde kaç oy bekliyor şu bizim garip CHP?

Evet;

CHP’nin işi zor!

Bir önceki yerel seçimlerde, hani şu MHP’nin de girdiği ve 9 bin oy aldığı seçimlerde, İYİ Partinin girmediği seçimlerde; 2 bin oy fark yemişti bu parti, peki şimdi n’olcak?

MHP’nin o oyları nereye gidecek?

Bol bol CHP konuşan, partinin tapusu kendilerindeymiş gibi sağda solda ahkâm kesen, hadi “gerzek” demeyeyim de, “çokbilmiş” diyeyim,  o takımın içinde bile “ooooh köprü yıkıldı, şehrin önü açıldı…” diyenlerin Akepe adayına ister istemez oy topladıkları gerçeğini nasıl göz ardı edeceksiniz?

Sırası gelmişken söyleyeyim; bazen bu dangalaklara şurada burada rastlayıp soruyoruz; “şehrin önü mü açıldı, arkası mı açıldı, peki açılınca ortaya Konya ovası mı çıktı?” diye soruyoruz da “eeee çarşıdan baktım mı Soğuksu’yu görüyom beeee…” diye bir yanıt almıyor muyum, işte o zaman kahroluyorum…

Her neyse;

Fazla sulandırmayalım…

CHP’nin işi zor…

Seçimi Akepeye verirlerse, başkanların da işi zor…

Yalan mı?