Yerel seçime 2 ay gibi kısa bir süre kaldı, 31 Mart’ta iş bitiyor, 1 Nisan’da ak göz karagöz belli oluyor. Partiler start verdiler, sahaya çıktılar. AKP adayı mevcut başkan Selim Alan geçtiğimiz hafta basınla bir kahvaltı sofrası etrafında buluştu ve içini döktü, derdini anlattı.

Güzel de konuştu, kendinden emin göründü…

Yanına da MHP’yi tam kadro(!) almıştı!..

Hani şu geçtiğimiz 2019 yerel seçimlerinde seçmenin yüzde 15’inin tercih ederek 9 bine yakın oy verdiği MHP’yi…

O yerel seçimlerde bilindiği gibi AKP’li Selim Alan seçmenin yüzde 42’sinin tercihiyle 25 bin oyu cebine koyarak başkan seçilmişti. Ve yine bilindiği gibi CHP de 2019’da seçmenin yüzde 39’unun verdiği oyla 23 bin oy almıştı.

Evet; üç parti ve aldığı oy oranları ile oylar böyleydi…

Mart sonundaki yerel seçimde ise 2 parti yarışacak. AKP ve CHP, Akşener’in ”hür ve müstakil” İYİ partisi bildiğiniz gibi tedavülden kalktı, MHP de AKP ile ittifak kurdu.

Bu arada şunu belirtmeden geçemeyeceğim; “müstakil” ne demek, “bağımsız” demek değil mi, “müstakil” kelimesi arapça bir tanım değil mi, peki “milliyetçi” olduğun savunan Akşener neden bu kelimenin Türkçesini kullanmıyor da Arapçasını yeğliyor? Birilerine veya bir yerlere mesaj mı vermek istiyor?

Her neyse;

Görüldüğü gibi geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP’nin almış olduğu bir 9 bin oyluk potansiyel var, bu potansiyel de şimdi AKP ile işbirliği halinde beraber seçime gidiyor, 2 bin oy da bir fark oyu vardı, etti mi 11 bin oy, bu 11 bin oyluk farkı CHP nasıl kapatacak?

Belediye başkanlığı için 75 bin seçmeni olan Zonguldak’ta 60 bin geçerli oy çıkıyor, şu anda bunun 34 bini Cumhur ittifakında görülüyor, İYİ partiyi hesaba katmıyoruz, matematiksel açıdan baktığımızda, eğilimlerin de değişmediğini düşündüğümüzde ek 11 bin oyu CHP nereden bulacak?

Bir türlü sayısını artıramadığı genç partililerden mi, sürekli dışlanan kadınlardan mı? Öyle ya CHP’nin gençliği yok. Çıkın eski adı Gazipaşa olan dilenciler caddesine, önünüzden geçen ilk 22-32 yaş grubundaki yüz kişiye sorun bakalım kaç tanesi CHP’li?

CHP hala babadan dededen kalan partililere güvenmek durumunda, peki nerede kaldı üye sayısını artırmak politikası, gençliği partiye katmayacaksın da kimi katacaksın? Sermayeden mi yiyeceksin?  Sermayeden yemeyi uygulayan kim varsa batar, bunu da en iyi tüccar takımı bilir…

Bizim aklımız bu kadar eriyor, seçim sonrası da “dememiş miydik” demek istemiyoruz, parti uyanmalı kanımızca, öyle aday ile birlikte kenti turlamakla olmuyor bu işler, vatandaşın elini sıkıp yanaklarından öpmekle de olmuyor, bir an önce bu eski tip seçim alışkanlıkları terkedilmeli, CHP de kış uykusundan uyanmalı!..

Seçime giriyorsunuz arkadaşlar,

Maça gitmiyorsunuz!..

Hadi bakalım kolay gelsin!..