Fırtına kar yine hazırlıksız yakalandık. Elektrik kesintisi yaşayan çok sayıda bölge oldu. “BEDAŞ” tüm abonelere mesaj gönderiyor. Yaşanan sıkıntı için diyor ki;
“…. Değerli Zonguldaklılar, 14 Şubat Pazar günü başlayan kuvvetli fırtına ve kar yağışı kaynaklı elektrik kesintileriyle mücadelemiz diğer bölgelerden gelen destek ekiplerimizle birlikte aralıksız devam etmektedir. Hava muhalefeti kaynaklı kesintilerden dolayı siz değerli müşterilerimizden özür diler, ekiplerimizin üstün gayretiyle kesintilerin tamamen giderilmesi için çalışmaktayız. Sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.” Yani yaşananlar için “AFET” diyor.
Geçen yağan karda da aynı sıkıntılar içindeydik. Elektrik kesintisi. Elektriksiz kalan baraj. Halen çözüme ulaşmayan jeneratör. Ve buna bağlı su sıkıntısı. İki gün susuz kalan mahalleler oldu.
Elektrik kabloların kopması sonucu iki sokak “CAN”ı kaybetmemiz çok üzücü. Şimdi diyeceksiniz ki sokak canları ya da sizin için (sokak köpeği) benim için evrendeki tüm canlılar değerli. Onlarda bir CAN! Unutmayın sokak canları yerine bu insan olabilirdi. Değişen bir şey olmadı.
Geçen karda yaşadıklarımız bu karda da kaçınılmaz oldu. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’da BEDAŞ’ı suçluyor.Alan, “bizim çalışmalarımız elektrik kesintisinden dolayı heba olduğunu ve birilerinin dersine iyi çalışmadığı” söylüyor. Kim dersine iyi çalışacaksa biran önce çalışsın vatandaş artık çileden çıktı
7 Termik santralin olduğu bir şehirde elektrik kesintisi yaşaması çok komik değil mi? Bu kadar termik santral varken elektrik sıkıntısı yaşamak. Komik ama “BEDAŞ” torpilli galiba kimse çıkıp ta ne oluyor demedi. Yavuzyılmaz’ın haricinde. Neyse ki Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrik kesintisine sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tepki gösterdi. Ve bu işin takipçisi olduğunu belirtti. Haksızda değil… İşte Yavuzyılmaz’ı çıldırtan açıklama;“…
Zonguldak'a kar yağdı. 7 termik santral ünitesi bulunan enerji üssü bir şehirde sürekli elektrikler kesiliyor! Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocaklarında işçi asansörlerini çalıştıran vinç motorları voltaj dalgalanmaları nedeniyle düzenli çalıştırılamadı ve yüzlerce metre yerin altına inen kafeslerde işçiler mahsur kaldı.
Armutçuk, Kozlu, Karadon maden ocaklarında işçiler bir süre kurtarma kafeslerini kullanmak zorunda kaldıktan sonra, bu ocaklar da 16:00 -24:00 ve 24:00 -08:00 vardiyaları iptal edildi. BEDAŞ, Zonguldak'ın kalbi TTK ve maden işçilerini de tehlikeye atmaya devam ediyor. Bunun da hesabını vermesi gerekiyor. Konunun takipçisi olacağım. Zonguldak'a tarihinde ilk kez kar yağmıyor!”
Bir özür mesajıyla bu işler olmuyor BEDAŞ!
Sevgiyle kalın!