Şu Zonguldak bir tuhaf yer walla…

İnsanları da uyanık geçinen saftorik!..

Her önüne gelene kanan, her sallayana inanan beyin yapısına sahip ileri görüşsüz saçlı sakallı ya da eşek traşlı erkekler ile bilgeliği çok konuşmak sanan “tip” kadınlardan oluşmuş bir güruhuz biz.

Genelde böyleyiz, böyle olunca da çok kolay istismar ediliyoruz…

Önüne gelen grup kurar, platform kurar, kendilerini STK, vs. olarak ilan eder,  sonra da basar havaları, havalar 1500…

Yakın geçmişte 67’liler Platformu diye bir oluşum kendini ortaya attı, buralara kadar geldiler, basınla fazla haşır neşir olmamak ve asıl niyetlerinin ne olduğunun anlaşılmasını önlemek için taaaa Fenerlere çıkıp şöyle bir kendi aralarında sözde toplantı yaptılar, sonra bir bildiri gibi bir şey attılar gazetecilerin önüne, ufaktan da hastanenin birine bir tıbbi cihaz verdiler, “bu kadar gaz bize yeter” diyerek “ekim zamanı bitti, şimdi hasat zamanı” gibilerden bir yaklaşımla beklemeye geçtiler…

Bu arada kendilerini eleştirenlere, çalışmalarını soranlara kızıp açıklamalar bile yaptılar ama güneş balçıkla sıvanmıyor ki, açıklama evrilip çevrilip yüzlerine çarpıldı, gıklarını bile çıkartamadılar…

Süreç içerisinde içlerinden biri kendini “arkamda koskoca platform var…” diyerek referanslar gösterip iş için sağa sola başvurular bile yaptı…

Son olarak duyduğumuza göre bir yere kapağı atıp müdür bile olmuş… Platformun başkaca da bir etkinliği metkinliği yok, geçtiğimiz yıl ki Amasra Grizu Faciasında yine malum şahıs çok önemli şahsiyetmiş gibi ziyaretler yaptı, örneğin Amele Birliği başkanına bile çıkıp yardım filan gibi laflar etti, öyle de kaldı.

Maksadı anlaşılamadı!..

Heh heh heeee, böyle bu işler bizim melmeketteeee…

Şimdi başka bir konu gündeme geldi de, üzerinde bir yazı yazalım dedik, çıktık ufak çaplı bir araştırma yaparken sağa sola sorduk soruşturduk, bu 67’liler platformunu tanıyan eden yok…

Bir iki gazeteciden başka…

Zonguldak böyle bir platformun varlığından habersiz, oysaki ilk kuruluş aşamalarında neler neler vaat etmişlerdi; n’oldi?

Haaaaa?

O açıklamalara tanık olan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık’a da sorduk bu konuyu; “67’liler platformu kendi kendini lağvetti, gazetecileri de kandırdılar, yakışık almaz bir tutum, böyle olmamalıydı” dedi ve aynı şekilde benzer bazı kuruluşların da varlıklarının duyumunu aldığını, bunlar içinde bir eski basın dernek başkanının da bulunduğunun öne sürüldüğünü vurgulayarak “her önüne gelenin platform kurması Zonguldak’a yaramıyor” şeklinde görüş belirtti.

Bunların açıklamaları filan bizde mevcut, isteyene göndeririz, ibret vesikası olarak arşivlerinde bulundursunlar…

Her neyse;

Şu 67’liler Platformu hakkında size şunu da söyleyeyim, aslında bu Platformun kurucusu hepimizin bildiği tanıdığı ünlü doktorumuz Tunç Çelebi ama daha kuruluş aşamasında adamı bıktırdılar, Tunç da “al atını, seveyim tımarını…” diyerek çekip gitti bunların arasından. Sonra da kendilerini “Zonguldaklı” olarak değil de “Romalı” olarak kabul eden bazı tiplerin arkasından aylarca dedikodu yapmak gibi tutarsızlıklarına ve densizliklerine tanık oldu, herkesle birlikte.

Biz de iyi niyetli olarak; “Adamın arkasından konuşmayın ayıptır, çıkıp yüzüne söyleyebilirseniz söyleyin” dedik de bunlara anlatamadık; ama ne yaparsın, alışmışlar film çevirmeye bir kere, alışmamış bacakta (!) çorap durmuyor…

İşte böyle gelişmelerden sonra Zonguldaklıları buluşturacak yeni bir Facebook sayfasının gereğinin üstünde duruldu ve Tunç Çelebi bir çalışma başlattı.

1 Haziran tarihli bir açıklama da geldi kendisinden, şöyle:

Aşağıda isimleri yazılı olan dostlarımız toplam 72 kişi "Zonguldak Hepimizin'' facebook gurubuna katılmışlardır.

Sizlerden ricam ilkelerimizde birleştiğimiz Zonguldaklı dostlarımızı gurubumuza davet etmek olacak. Ne kadar kişi o kadar destek olacaktır mücadelemizde. Ben 100 sayısını bulduktan sonra gurubumuzu tartışmaya açmayı düşünüyorum.

Bu arada konu ve yol haritası hakkında görüş bildirmek isteyen dostlar özelimden veya bu sayfadan yazabilirler. Ülkemizin ve kentimizin küllerinden yeniden doğmasını sağlamak için çaba sarf etmenin yurtseverlik ve başta Atatürk'ümüz olmak üzere tüm şehitlerimize, laik, sosyal, hukuk devletimize bir vefa ve görev borcumuz olduğunu düşünüyorum.

Mehmet Torun, Gediz Göl, Fulya Oğuztürk Kalafatoğlu, Bülent Güray, Nilgün Güner, Tufan Telatar, Hatice Seher Turker, TC Nokta Çolak Bilici, Feyzan Kural Özbay, Grbz Halide, Anıl Horasan, Lebile Uysal Korkutan, Orhan Özgen, Hakan Acar, Çetin Yılmaz, Onur Kuraner, Kutlu Kösterit, Uğur Kumtaş, Adnan Aygün, Gülsan Ergin, Zinnur Yuvacan, Suat Bayram, Bülent Oral, Melike Ergen, Müberra Topçuoğlu Çapa, Kaya Arslan, Nebil Erkul, TC Nezahat Demircan Çakmakcı, TC Ufuk Tokmak, Ekrem Manav, Sevinç Dalver Güneş, Hayriye Köse, Ruhi Köktürk, Emre Özbasaran, Sadık Kandemir, Okay Fenercioğlu, Tahir Şenol, Tulay Bilgiç Aytaç, Burge Ozkok, Nazan Papila, Hüseyin Özkan, Nilgun Saraloglu, Güzin Gökçen, Hanzade Papila, TC Zerrin Çebi Köse, Fersun Konuralp Işıtman, Mehmet Yaşar Güngör, Murat Güner, Ayşe Canan Özkök Kaya, Naci Asılkazancı, Timur Yuvacan, Çağatay Sarı, Hikmet Gerçek Arıkan, TC Nevin Özbakır Gevrek, Sinan Pravadalioglu, Yavuz Sarıbaş, Serhat Altıntaş, Hanife Köse, İlkbahar Türkan Özçelik, Venüs Kıranğ, Ali Ridvan, Esin Karaer, Nilgün Sanduvaç Erpul, Hami Alkan, T.c. Taner Uysal, Sinan Türkili, Uğur Erdem, ömer Karan, Hamdi Günvar, Sevinç Atik…

Eveeeettt;

Durumlar bu merkezde…

Katılımcı Zonguldaklıların sayısı da her gün artıyor. Tunç Çelebi’nin son açıklamasında (2 Haziran) bu sayı 155 olarak verildi. Davet edilenler kendi arkadaşlarını da davet ediyor.

Ve Zonguldaklılar doğru dürüst; akıllı uslu bir buluşma noktasına kavuşacağa benziyor.

Sakat doğmuş olan platformlardan ders alınmışa da benziyor…

Hayırlısı olsun, beni de davet etmişler, kabul ettim, sevindim…

Ve başarılar diledim…