Bir yıl iyisiyle kötüsüyle bitiyor ve yepyeni bir yıl başlıyor. Yeni yıl her zaman benim için önemli olmuştur. Bir yılı geride bırakıyoruz.Dile kolay tam 365 gün, on iki ay acısıyla tatlısıyla geçti gitti. Neler oldu neler? Çok çalıştığımız bir gerçek. Zonguldak adına da neler neler yaşandı. Genel seçimler, şimdiyse yerel seçimler.Siyasiler nasıl, başarılı mı?Yeni vekillerimiz, mevcut yerel yönetimlerde neler yapıldı? Zonguldak’ta klasik Ak Parti ve CHP vekil dağılımı gerçekleşti. Ak Parti adına oylar düştü.CHP’yse oylarını artırdı.Hem de il genelinde. Ve bugün CHP ve Ak Parti yerel seçimler için çarpışıyor.MHP kendi adına mıyol alacak yoksa ittifak var mı? Zonguldak belirsiz. Ancak MHP adaylarını il geneli belirliyor. Bunu da görüyoruz.İYİ Parti tepetaklak.Yalnız yine de Zonguldak’ta İYİ Parti cephesinde çok büyük hamleler olabilir.Bir kere Ereğli adına Halil Posbıyık beklemede. Gülüç için Gökhan Demirtaş, İYİ Partiye ‘evet’ dedi.Ormanlı beldesi için Başol aday gösterilecek. İYİ Parti Ereğli bölgesinde tarih yazabilir.Adayları oldukça formda.
Zonguldak’ta ne olur? Merkez için neler olmaz ki? Vadi bölgesi desen sürprizlere açık.Bakalım, il merkezli de sürpriz isimler var.Geçmiş dönemin çok güçlü vekilleri İYİ Parti’den aday gösterilebilir.Bunun ön hazırlıklarını görüyoruz, duyuyoruz.Ve Saadet Partisi il merkezli Cem Dereli’yle bombayı patlattı. Çok büyük bir bütçeyle sahadalar.Saadet Partisi’ni il merkezli olarak Gelecek destekleyebilir. İYİ Parti ile görüşmelerde sürüyor.
Bakınız; henüz Ak Parti’den bahsetmedim. Ak Parti il merkezli adayını belirlemedi.Sürpriz isimler var.Biliyoruz ki Ak Parti mevcut aday ile devam ederse ne olur? Ya da çok güçlü bir isimle yola devam ederse ne olur? Bunun cevapları bizde var.Ayrıca derin derin değerlendireceğiz.
CHP’yse il merkezli yedi aday adayıyla mücadele ediyor.Bunun durumu ile ilgili analizlerimizde sürecek.Kilimli ilçesinde Ak Parti şanslı, keza Kozlu’da da Ak Parti şanslı.Gökçebey, Çaycuma,Alaplı ve Devrek CHP gibi görünürkenAk Parti’nin adaylarına göre burada durum şekillenecek.Ak Parti ilçelerde hegemonyasını sürdürmek istiyorsa aday seçiminde çok güçlü, gerçekçi ve şeffaf olmalı.
Yerel seçimlere dair daha çok detaylarımız olacak.
En nihayetinde bir yıl bitti, peki Zonguldak ne kazandı ne kaybetti? Onu da ayrıca değerlendirelim.
Yeni yılımız kutlu olsun.Mutlu olsun.Nice yıllara.
Hoş geldin, 2024.
Güle güle, 2023.
Şimdilik nokta.