Bugün yeni yılın ilk günü… Yılın son haftası hareketli, bereketli ve heyecanlı geçti. Asgari ücret açıklandı.Herkes memnun ve mutlu.Daha ne olsun? Tam 17 bin Türk Lirası.

Yeterki işverenler bunu ödeyebilsin. Neredeyse tutar toplamda 23 bin liraya geliyor. Yılın son günü, BİK zammı Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı.Yerel basın %100, yaygın basın %70 hayırlı ve uğurlu olsun.Şimdi diğer artışları da yapmak gerekir.Diğer aboneler, ilanlar, kamu, kurum ve kuruluşlar, özel sektör kuruluşları… Artık herkesin yeni yıl sonrası zam artışları yapılmalı.Oda, STK’lar ve siyasetçiler dahil.Herkes %100 zamma hazır olsun.Yerel basına yönelik yeni zamlar hem işveren kanadında hem de çalışanlar cephesinde yüzleri güldürdü. İlk defa makul bir anlaşma işveren ve çalışanlar açısından gerçekleşti.

Her ne kadar Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay, asgari ücret için 18 bin Türk Lira olayında ısrar etse de -ki bir tek bu konuda ısrar etti- ve şerh düştü neyse asgari ücret hayırlı, uğurlu olsun.

Yeni yılda işverenlerimize de maaşları ödemek düşüyor.Kazanacağız; ödeyeceğiz.Herşey karşılıklı.Çalışarak yolumuza devam edeceğiz.

2024 yılında öncelik 2000 işçimiz.Madencilerimiz için peş peşe alımlar başlayacak, kadroya geçilecek.

Acısıyla tatlısıyla bir yıl biterken2024 yılında çok daha engin ufuklara yol alacağız.

Malum yerel seçimler sıcağı sıcağına en önemli gündemimiz.Yeni belediye başkanımızı seçeceğiz.Bakalım Zonguldak belediye başkanı kim olacak?Partiler çok yoğun.Aday adayları hemen her gün çalışmalarıyla sahadalar. CHP’de yarış son sürat gidiyor.Kimin seçileceği belli değil.CHP’de Merkez’de yedi aday adayı.Ak Parti’de favori yok.Mevcut başkan ve diğerleriyle heyecan fırtınası sürüyor hem de çok yüksek oktanda.Ak Parti Merkez adına teşkilatın tasarrufu, vekillerin oluru, genel merkezin ‘Evet’i ve tabii ki Cumhurbaşkanımızın son nihai kararıAk Parti’de Merkez için çok önemli olacak.

MHP, ittifakı belirleyici olacak.Ve elbette diğer partiler; Saadet fırtınası, Yeniden Refah, Deva ve Gelecek Partisi.

Yerel seçimler fırtınasını Zonguldak yüksek hissedecek.

2024 yılına çok hızlı giriş bir yapacağız.Ocak ayı yüksek tansiyonu hissedeceğiz.

2024 hoşgeldi, bakalım nasıl geçecek?

Şimdilik nokta.