İktidar ve ana muhalefet hala adaylarını belirleyemezken Saadet Partisi, önemli bir aday adayınısahaya sürdü.Hem güçlü bir ismi; Cem Dereli’yi. Cem Dereli, daha önce AK Partiyle siyaset yapmış bir isim.Bugün için ‘Baba ocağına döndüm’ sloganıyla siyasete hızlı bir giriş yaptı.
Cem Dereli başarılı bir iş insanı ve Zonguldaklı.İlini de seviyor, sayıyor.Ve diyor ki: ‘İlim küçülmesin, ilim büyüsün.Ereğli’nin il olacağım sözlerini, hezeyanını içim acıyarak izliyoruz, duyuyoruz.Bu yapılanları Zonguldaklı ruhuna sığdıramıyorum.’
Ne kadar doğru ve gerçekçi sözler… Evet, Cem Dereli 24 saatte hızlı bir basın turu yaptı.İli gezdi, inceledi, basınla bir araya geldi.ZGC’den başlayarak ilin gazete ve gazetecilerin temsili anlamındaki büyük örgütüne olan sevgisini ve saygısını gösterdi.ZGC’de çok önemli mesajlar verdi.Zonguldak halkının refahının artmasından bundan duyduğu mutluluktan, büyümesinden, genişlemesinden bahsetti.Ayrıca ‘Zonguldakspor’uSüper Lige taşıyacağım’ sözleriyle ne kadar misyonlu ve vizyonlu olduğunun altını çizdi…
Belki bazılarına hayalperest gelebilir ama hedeflerde nokta atışı yapmak bile siyaseten oldukça mühimdir. Hedef olmadan başarı gelir mi?Gelmez.
İnanıyorum ki Cem Dereli, şanslar verilirse oylar alınırsa ve iyi bir ekip kurup halka da temas ederse o zaman oylar önce partisine sonra da büyük çoğunlukla Cem Dereli’ye gelecektir.
Saadet Partisinin bugün için aday adayı ancak yarın için aday ilan edeceği Cem Dereli’ye herkesin sahip çıkması gerekir.Gerçekten önemli bir kampanyaya hazırlanan Cem Derelisiyaset ve yerel seçimler adınaZonguldak siyasetinde il merkezli büyük hedefler ortaya koyacaktır.Çok farklı bir seçim kapmayasını göreceğiz.
Tabii ki yanında İl Başkanı Burak Erol’un geniş ufkuyla ve Merkez İlçe Başkanı Üstünyer’in atom karınca gibi çalışkanlığıyla Saadet Partisi gümbür gümbür geliyor.
Pazar günü il divanı Dedeman Otel’de gerçekleşti.Son derece kalabalık bir ortamda vardı.
Genel merkez kadın kollarlı genel başkanının da katılımıyla gerçekleşen il divan toplantısındaCem Dereli, önemli ve değerli bir konuşma yaptı.Partilileriyle bir araya geldi.Bu ön buluşma kartopu misali büyüyerek devam edecektir.Zonguldak il merkezli tam 130 bin Zonguldaklıya ulaşılacaktır.Öncelikle basın, partililer, Zonguldaklılar… Saadet Partisi, Zonguldak yerel basına önem ve değer veriyor.Gazeteci örgütlerine saygı gösteriyor.Zonguldak basının değerini biliyor ve çok da doğru bir yolda ilerliyor.Saadet Partisi, Cem Dereli’yle kendini buldu.Herkesin de gıptayla baktığı ve hayranlıkla izlediği bir parti oldu.Belki Saadet Partisi il merkezli ittifak ile de bir birliktelikler yapabilir.Ve yerel seçimleri kazanma şansını her geçen gün artırabilir.Daha pek çok fonksiyonlar ortaya çıkabilir.
Saadet Partisi ve Cem Dereli Başkana hayırlı ve uğurlu olsun.
Yerel seçimlerde başkanlık yolunda ve kazanma adına yolu açık olsun.
Allah yardımcısı olsun.
Şimdilik nokta.