Bir genel seçimi daha geride bırakıyoruz…

Herkes gitsin oyunu kullansın, oy kullanmak bildiğiniz gibi vatandaşlık borcu, hani nasıl bir vatan borcumuz var, bu da vatandaşlık borcu…

Oyunuzu mutlaka verin, kime verirseniz verin, geleceğinizi düşünün, çocuklarınızın torunlarınızın geleceğini düşünün, ona göre verin.

“O kazandı, bu kazandı, benden bu, bizden bu, vs.” şeklinde dar görüşlere kapılıp da insanlar arasında ikilik de yaratmayalım, kendi kendimizi bölmeyelim…

Unutmayalım bu devlet bizim,

Burası Türkiye, bu ülkede yaşayanlar Türk…

Biz de büyük Türk milletinin birer ferdiyiz!..

Ve hepimiz kardeşiz!..

Bu kardeşliği bozmak isteyenlere de izin vermeyelim, oyumuzu kullanalım, kim giderse gitsin ve kim gelirse gelsin saygı duyalım…

Bu asil millete yakışan budur;

Bize yakışan budur!..

ZAMLAR YOLDA

Son zamanlarda mevcut iktidarın sağa sola ulufe gibi para saçtığını, çalışana çalışmayana zamlar verdiğini,

Bazı üretim maddelerinde zırt pırt indirim yaptığını,

Yatırım sözleri verdiğini,

Son günlerini yaşıyormuşçasına davetli ihaleler dağıttığını,

Kamu eliyle halka gıda maddesinden giyim kuşama kadar hediyeler sunulduğunu görüyoruz…

Bunların hepsi para!

Tabii ki de bu paralar bizden çıkıyor, iktidar karşılıksız para basarak bunların bedellerini bizim geleceğimizden çalarak ödemeye çalışıyor ama ipin de ucunu kaçırıyor.

Bunun sonucu çok yakında karşımıza çıkacak olan kaçınılmaz zamlardır…

Hatta şimdiden başladı bile!

Seçim sonrası patlayan enflasyon, uçan döviz kurları ve şahlanan gıda maddeleri fiyatlarını görürsek şaşırmayalım,

Bizi anlık vaatlerle kandırmaya çalışıp da bunun sonuçlarını tün ülke insanının üstüne yıkmaya çalışanların marifetidir bunlar…

Zamlar yolda yani;

Ama ne yapalım? Ne demiş atalarımız:  Başa gelen çekilir…

Çekmemek de bizim elimizde ama…

DEMEDİM Mİ?

Pir Sultan Abdal’ın güzel bir şiiri var biliyorsunuz, onlarca şarkıcı türkücü tarafından derlenip okundu… ben en çok Cem Karaca’nın seslendirdiği olanını beğenirim.

Özetle şöyle bir şiir:

Güzel aşık cevrimizi

Çekemezsin demedim mi?

Bu bir rıza lokmasıdır

Yiyemezsin demedim mi?

X     X     X

Dervişlik ulu dernektir

Görene büyük örnektir

Yensiz yakasız gömlektir

Giyemezsin demedim mi?

İşte bu kıtalar bir anda sosyal medyada hit oldu, Maarrem İnce adaylıktan çekilince insanlar kıtaları ve şarkısını türküsünü paylaşmaya başladılar.

Çekilmesinden bir gün önce de Maarrem İnce'nin Balıkesir üniversitesi, eğitim fakültesinden öğretmeni emekli öğretim üyesi dr. Ömer Gemici eski öğrencisine bir mektup yazmıştı ve özetle şöyle demişti:

“Öğretmen önyargılı olmaz, kin tutmaz, öç almayı düşünmez. Bugünün yarını çıkmaz sokaktır. Şu anda tuttuğun yol, dönüşsüz ve tersinmez bir yoldur.

Üzerinde emeği olan bir öğretmenin olarak; amasız, fakatsız, önkoşulsuz biçimde adaylıktan çekilip demokrasi safında yer almanı öneriyorum. Öğretmenlerinin ve arkadaşlarının da benimle aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Öğüdümü tutarsın, tutmazsın, dün olduğu gibi, yine sevgiyle yanındayız. Tutmazsan NEF'ten yüzüne bakacak kimse bulamazsın.

Bu da beni üzer."

Anlaşıldığı kadarı ile insanları fazla üzmek istemedi Maarrem… Bazı gerçeklerin vazgeçilmez ağırlığı altında adaylıktan çekilme gereğini duydu, iyi de etti!

“Zaten çekilecekti” diyenleri de “ben demedim mi?” dedirtti…