AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, hafta sonu parti binasında yaptığı toplantı ile kongre sürecini başlattı

Hafta sonu parti binasında düzenlenen toplantıya seçim işleri başkanları, ilçe başkanları ve belde başkanları katıldı.

İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı açıklamada,  “Sayın Cumhurbaşkanımız bu haftaki toplantıda kongre sürecimizle ilgili bilgiler aktardı. Cumhurbaşkanımız ve teşkilat başkanımızın bize vermiş olduğu direktifler doğrultusunda sizlerle beraber kongre sürecini yürüteceğiz. Yılsonuna kadar delege seçimlerini yapacağız. Aynı zamanda Zonguldak’ımızın 3 tane beldesinin kongresini yapacağız. 2020 yılının başında ilçe kongrelerimize başlayacağız. Nisan veya Mayıs ayları içerisinde ilçe kongrelerimizi bitirip Haziran ayı içerisinde il kongrelerine başlayacağız. Eylül ayı içerisinde il kongreleri bitmiş olacak. Ondan sonra büyük kongre yapılacak ve teşkilatların yapılanması tamamlanmış olacak” dedi.

Süreci hep birlikte yöneteceklerini ifade eden Başkan Tosun, ‘Yıl sonuna kadar delege seçimlerini yapacağız. Aynı zamanda Zonguldak’ımızın 3 tane beldesinin kongresini yapacağız. Önümüzdeki yıl ise ilçe kongrelerine başlayacağız. Nisan veya Mayıs ayları içerisinde ilçe kongrelerimizi bitirip Haziran ayı içerisinde il kongrelerimize başlayıp Eylül alı içerisinde bitmiş olacak. Ardından büyük kongrenin hazırlıklarını yapacağız” dedi.

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatına yapılacak olan delege, belde, ilçe ve il kongresinde başarılar diliyoruz.

PROJELER TANITILDI

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan hafta sonu Emirgan’da düzenlediği toplantı ile Zonguldak’ın çehresini değiştirecek projeleri tanıttı.

Toplantıya, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları, oda başkanları, siyasi parti başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Vali Bektaş proje tanıtımında yaptığı açıklamada, şehrin merkezinde 3 önemli proje alanında harekete geçmeden önce yapılmak istenenlerin Zonguldak kamuoyu ile paylaşılmasının güzel  fikir olduğunu söyledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, “. Yıllardır Zonguldak’ımızın beklediği, hasretle beklediği hizmetlere yavaş yavaş Zonguldak’a kazandırmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da,  “Zonguldak için çok önemli projeler yapıldı. Bu projelerin Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum, inşallah hep birlikte kısa süre içerisinde bu projeleri hayata geçirerek Zonguldaklı insanımıza, Zonguldak’ımıza bu projelerimizi sunmuş oluruz”  diye konuştu.

Zonguldak Cumhuriyetin kurulmasının ardından ilk il olan bir şehir.

Aradan yıllar geçti.

Zonguldak kömüre dayalı bir şehrimiz.

O yüzden kurulan Kardemir ve Erdemir var.

Ama ne yazık ki 60 bin çalışanı olan bir TTK
Şimdi de çalışan sayısı  maden işçisi olarak 7 bin 500

Yıllar geçti burada ekonomiyi güçlendirecek bir fabrika olsun diğer işyerleri olsun kurulmadı kurulamadı.

Bu zamana gelen  belediye başkanları günü birlik çalışmalar ile bugünlere getirdi Zonguldak’ı

Seçilen belediye başkanları proje yapıyor ama ne yazık ki bu projeler hep tarihin tozlu sayfalarında kalıyor.

Ya projeyi yapacak para bulunmuyor ya da sadece proje yapmakla kalınıyor.

31 Mart 2019 tarihinde seçilen Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, seçim döneminde de ortaya attığı projeleri hükümetin destekleriyle yapmaya çalışacak.

Cumartesi günü bu yapılacak projelerin 3 tanesini kamuoyuna tanıttı.

İlerleyen günlerde, Zonguldak’ın birçok sorununu çözme çabası içine girecek olan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a bu projelerin de çözüme kavuşturulmasında başarılar diliyorum.