Hafta içi 69 ambarlarının olduğu yol güzergahı bölgesinden araçla geçiş yapıyorduk. Yoğun trafik vardı. Ve burada yolun ortasında aracı durdurup işgal eden araç sürücüleri gördük. Bu konuya geleceğim…
69 ambarlarının olduğu bölge artık devlet kamu kurum kuruluşlarının olduğu bölge oldu. Ali Kaban Valimle başlayan süreç bugünlere getirdi.Hey gidi günler hey.
2015 yılında oranın taslak projesi çıkmıştı. Aslında devlet hastanesi o bölgeye yapılacaktı ama, aması var. Bazı siyasetçi geçinen isimler yaptırmadı. Ama orası onlara da hayır olmadı, nasip olmadı. Yine devlet kurumlarına fayda oldu, artı sağladı. Yani olması gereken oldu.
Birçok kamu kurum ve kuruluş o bölgede konuşlandı. Devamla yeni yerlerde yapılmakta.
Bugün için Nergis Park’ın olduğu yer, Manolya Park’ın oldu alan, liman sahili.
Ali Kaban Valimle devamında, Ahmet Çınar Valimin eseridir. Yerel yönetim gibi çalıştılar.
Hakkını verelim.Bazen unutuluyor.Bizler hatırlatalım.
Aynı durum devamla Mustafa Tutulmaz Valim döneminde de sürdürüldü.
Bugünse Sayın Valim Osman Hacıbektaşoğluile kentin önünü açacak projelere özellikle turizm odaklı imza atılacaktır.
Her ne kadar peş peşe doğal afetler yaşasak da bugünlerde geçecektir. Zonguldak, çeşitli iş kollarıyla büyüyerek yoluna devam edecektir.
Şimdilerde 69 ambarları bölgesi büyüyerek devam ediyor. Birçok alan kullanıma açılıyor. Kızılay bile o bölgede hizmet binasını kurdu. Hem de devasa bir bina.  Zonguldak’a yakışır.Bölgeye yakışır. Mobilyacılar ZTSO sayesinde o bölgede mobilya üssünü kurdu. Şuan kaba inşaatı devam etmekte. Paraları yokmuş. Parayı bulsunlar.O kadar yüklüce gelirleri var. Bari Zonguldak’ta yatırıma çevirsinler. Mobilya yaşam merkezini oluştursunlar. Cimrilik yapmasınlar. Ayrıca 69 ambarlarının bölgesinin Ankara yoluna bakan kısmının belediye tarafından yapılması gereken dere kenarında ham yol var. Yan yol bağlantısı projesi var. Yıkık dökük çirkin barakalar var.Buralar neden düzenlenmiyor? Anlaşılır gibi değil.Ortalığa çirkin bir görüntü hakim.Buna neden bir şey yapılmıyor?
Ne diyelim? Bizim gördüğümüzü yetkililer, ilgililer ve sorumlular göremiyor mu?
Ne bekleniyor ki? Ankara karayolundan şehrimize giren araçlar bu çirkin görüntüyle karşılaşmak zorunda mı?
Hem Zonguldak’a karayolu ile girerken hem de çıkarkenhiç hoş olmayan bu tablo Zonguldak’a yakışmıyor.
Sonuç olarak, 69 ambarları bölgesinde birçok alan daha mevcut. Kullanım için bekleniyor. 
69 ambarlarının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olan bölgede toplu taşıma için olan cepler var, duraklar var.Fakat toplu taşıma araçları minibüsler tam Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin önünde yolcu indiriyor. İndirdi, bindirdi, para üstü vermek derken trafiği dakikalarca engelliyor.Aynı olay daha iki gün önce yaşandı. Ağız ve Diş Sağlığı Ana Merkezin önünde toplu taşıma aracı yolcu indirdi, para üstü verdi sonrada yolcu aldı.Bu olayın trafiği dakikalarca tıkayacağı bu kadar aşikarken yine de sürdü. Adeta trafiği felç etti.Uzun bir kuyruk oluştu. Kornalar basıldı ama tabii nafile.
Şimdi soruyorum?
Bu toplu taşıma aracı plakası bizde var, rat dolmuşu.
Peki saygı nerede?Edep nerede?Neden bunlara eğitim verilmez?
Şoförler Odası Başkanımızın dikkatini çekmiyor mu? Yol bizim anlayışı, sahiplenme diğer araçlara saygısızlık.Edepse ara ki bulasın.
Şimdilik nokta.