Zonguldak ana ulaşımında en azından İstanbul-Ankara karayolu için normale döndü.Birçok yatırım yapılmıştı. Eksiklikler tamamlanıyor ve bariyer çalışmaları devam ediyor:
Zonguldak-Devrek arasında hala sıcak asfalt yapılmayan bölgelerin olduğunu biliyoruz.
Bununla birlikte, Bakacakkadı bölgesinden Çaycuma istikameti havaalanına kadar olan ana karayolunun da sıcak asfaltı henüz yapılmadı.
Halbuki yıllar önce bunların hepsinin yapılacağı ve ihalelerinin gerçekleşeceği kaç kez duyurulmuştu.Niçin hala sıcak asfalt yapılmıyor?
Çaycuma bölgesi, Bartın-Çaycuma arası sıcak asfaltı görmeli, sıcak asfalta kavuşmalı.
Yahu günümüz Türkiye’sinde mucur asfalt mı kaldı? E kalmadı.
Zonguldak bölgesi il geneli bunu hak etmiyor.Verilen sözler geçmişten bugüne çoktan tutulmalıydı. Ankara istikameti, Devrek’e kadar bu şekildeyken aralıklarla yol bakımı yapılmışken bariyer olmayan birçok bölge var.Bu durumda haliyle kazalara davetiye çıkartıyor.
ÖzellikleBakacakkadı-Çaydeğirmeni arasında.Çaydeğirmeni-Devrek arasında bariyer sorunu had safhada.Ve bu sorun her yıl kazalara da sebep oluyor. Pek çok ölümlü kazalarla karşı karşıya kalıyoruz. Keza Zonguldak olarak Çaycuma-Bartın ana karayoluna da önem verelim, ihmal etmeyelim.Dolaşıklarmevkinde tünel çalışması yapılacaktı bekle ki; gerçekleşsin.
Evet, Dolaşıklar mevki Bartın il sınırında ancak bu bölge artık tünelle geçilmeli.Proje hazır, bir tek ihalesi bekleniyor.Bartın iline ana ulaşım sağlamak adına bu tünel geçiş projesi hayati önem taşıyor. Ayrıca Çaycuma ve Bartın buluşması, Bartın ilinin tek ana karayolu.Bartın, Ankara ve İstanbul duble karayolu bu bölge.Bu bölge artık sıcak asfalt görmeli. Çaycuma ana karayolumuzda sadece mucur asfalt olmamalı.  Artık hem ilçemize hem de komşu ilimiz olan Bartın için bu yol çok yetersiz ve geri planda bırakılmış gibi görünüyor. Kazalara da davetiye çıkarttığını da belirtmek şart. Zonguldak-Devrek arasında eksiklikler giderilmeli, Çaycuma ilçemizin ana karayolu da artık sıcak asfalta kavuşmalı.Bartın iliyle birlikte ana karayolu güzel ve güvenli bir hal almalı. Bartın iline giden yolu en çok Zonguldaklı kullanıyor.Tüm yazlıklar orada, TTK Amasra üssü orada.Zonguldak-Bartın güçbirliği var.Bu birliktelik güzel bir kara yolu ulaşımıyla taçlanmalı.
İnşallah diyelim…
Kangren olan Devrek-Ereğli karayolu neden bitmiyor?2018 yılından bugüne bitecek diye birçok müjde verilmişti ancak bu müjdelerin hiçbiri gerçekleşmedi.
Devrek-Ereğli karayolunda heyelan bile yaşadık. O tarihlerde maddi kayıplarımız yüz milyonu bulmuştu. Ve bu karayolu çok büyük bir maliyete imza atmasına rağmen bir türlü bitmiyor, bitirilemiyor.
Devrek–Ereğli yolu bu iki ilçemiz içinde kilit vedeğerli.
Ereğli’nin Zonguldak bağı için önem arz ediyor.Ankara yolu kısalacak ve tam kırk köyün ulaşımı sağlanacak.Ama bu yolu bitiremiyoruz, asla bitmiyor.Artık yolun bitmesi üzerine ne söylenirse söylensin hiç kimse de inanmıyor zaten.
İnandırıcılık sıfır, yok oldu.
Ulaşım için çok yol katedildi ancak eksiklikler pek çok.Bunlarında girilmesi namına hep beraber ve hep birlikte yoğun uğraşlar çabalar gerekiyor.
Zonguldak -Ereğli yolunu da daha sonra değerlendirelim.
Şimdilik nokta.