Yerel seçim adına şu günlerde herkes yerel basının kapısını çalıyor.Olması gereken de budur, çalınsın ve kıymetimiz bilinsin.
Ancak sonrasında beş yıl bizleri unutuyorlar.Artık ne yapıyoruz?Gazeteci örgütleri olarak bizler, tüm aday adaylarına,adaylara ve mevcut başkanlara kendimizi hatırlatıyoruz.Sözler alıyoruz, videolar çekiyoruz ve kanıt/delil olarak saklıyoruz, protokol yapıyoruz.
Bazı başkanlar akıllılık ediyor. Ucuz maliyetli, küçük ölçekli çalışıyorlar. Böyle olunca da maliyet az olsun mantığıyla hareket edince hizmetleri de sahaya yansımıyor. Sonra ne oluyor? Anketlerde duvara tosluyorlar, neredeyse sıfır çekiyorlar. Kendi anketlerinde bile eksi çıkıyorlar.
Her zaman söylerim, halkla uzak olan bir yerel yönetici altın tepsiyle hizmet sunsa dahi sınıfta kalır. Halkın gönlünün alınması şart. Peki bu nasıl olur? 
Her daim Ak Partili yerel yönetimlere sormuşumdur. Şimdi 2019 yerel seçimlerini hatırlayın. Hafızanızı yoklayın. Gönül belediyeciliği sloganının içi dolmuş mudur? Doldu mu? Gerçekleşti mi? Gönül belediyeciliği nedir? 
Beş yıl ben bu konuda çok da sözler duymadım. Ben sadece sorduğumla kaldım.Gönül belediyeciliğinin içi doldu deseler bile (ki gerçek ortada) anketler bu gönül belediyeciliğinin yapılmadığını teyit ediyor.
Zonguldak’ta neler olacak? AK Parti mevcut başkanlarını ankete tabitutuyor. Genel Merkez hassas davranıyor. Ak Parti 2019 yılındaki gücünü bu sefer bulabilecek mi? 
Aradan geçen beş yıl il geneli Zonguldak Merkez’de Başkan Alan ile birlikte birçok çalışma yapıldı. Başkan Alan, belediyeye yaklaşık 400-500 milyon civarında nakdi bir para kaynağı sadece karşılıksız sağladı. Belediye nefes aldı, yol buldu, kendine geldi. Neye rağmen? Pandemiyerağmen. Yapılamayanlar var mı? Pek çok… Halkta karşılığı nasıl? Anketlerde bunu doğruluyor. Ak Parti Merkez’de kendini bir sorgulamalı. İnce ince detaylar üzerinde durmalı. Hassas davranmalı ve kazanmak istiyorsa bunun oluru nasıldır diye tartışmalı.
Tabii ki bu konuda daha pek çok detay analizi yapabilir ve beş yıl masaya yatırabilir.
Devamla…
Zonguldak Merkez’deyse CHP, heyecanlı ve hevesli.Seçimi kazanma adına bu sefer işi çok daha ciddi tutuyor.Bakalım il merkezli çekişme nasıl sonuçlanacak?
Ak Parti mevcut başkanlığını devam ettirebilecek mi? Yoksa CHP golü atacak mı? PekiKozlu ne olur? Kozlu’da Ak Parti’nin efsanevi ismi Ali BEKTAŞ var. Tecrübesi ile yine seçimi alma adına yolunda devam edecek. CHP’deyse Aytuğ Dökmeci favori ve seçimi almak için zorlayacak bir isim.
Kilimli ilçemizde Altun’un döneminin birinci kısmı başarılarla dolu.Terk edilen Kilimli değil tercih edilen Kilimli ilçesi sloganının içini doldurdu, taşırdı. Altun Başkan artık çok daha deneyimli, tecrübeli ve profesyonel.Belediyeyi de başarıyla yönetiyor. Bu artı durum ve konumdan sonraKilimli ilçesinde bu sefer Erdinç Kargidan fırtınası CHP’de son birkaç gündür çok hızlı sürmekte. Bu cephede heyecan epey yüksek.
Anlayacağımız, Ak Parti ile CHP savaşı yoğun olacak.Altun ve Kargidan yarışacak. Kilimli ilçemizde bu dönem seçim fırtınası sert esecek ve ortalıkkızışacak.
Ve tüm bu analizlerin sonucu, başkanların belirlenmesinde yerel basının gücü açık ve net ortaya çıkacak.
Bunu da hiçkimse özelikle aday adayı ve adaylar unutmasın. Bir kez daha hatırlatayım dedim. Diğer ilçe ve beldeleri de daha sonra analiz edelim.
Ne dedik?
Yerel basın  gücü hiçbir şeyle ölçülemez.
Ve tekdir.
Şimdilik nokta.