CHP tam gaz yol alıyor, adeta fırtına gibi esiyor.Son transferler ortalığı karıştırdı.Vedat Öztürk’ün transferi, rozet takımı. CHP’de iki vekilin katılımı…
İYİ Parti, günden güne eriyor.İYİ Parti’den ayrılanlar da CHP’yi tercih ediyor.İyi Parti neredeyse tarih olacak.İki gün önceCHP’ye transferi gerçekleşen Vedat Öztürk, partiye de büyük moral oldu.İl genelinde beş kişi CHP ilçe belediye başkanı adayı oldu.Bu da önemli bir sayı.
Ak Parti ilk defa geriye düştü. CHP, beldelerde bu dönem iddialı olduğunu söylüyor.CHP kurmay heyetine müthiş bir heyecan ortamı hakim.Herkes CHP Merkez İl Belediye Başkanlığına odaklanmış durumda ve iyi bir adayla dayol almak peşindeler.Seçimi kazanmak için mücadele verecekler.
2019 yerel seçimlerindeki hatayı CHP heyeti bu sefer yapmak istemiyor.CHP bu dönem adayları daha erken açıklayacak.Bir kere geçen yıl gibi bir kaosa hiç kimse müsaade etmiyor, etmeyecek. Seçmenini sandığa indirecek.Tabii, bu nasıl olur? Herkesin istediği ortak adaylarla olur. Sözün özü, CHP kazanmak istiyor.Tüm il geneli belediye başkanlarının CHP’li olmasını istiyor.
Bugün ilçelerdeki beş sayısı moral oldu, güç oldu, ivme kazandırdı.CHP tüm bu çerçevede hareket ediyor.Rakiplerinin de yavaş kalmasıCHP adına avantaj sağlıyor.
Zonguldak Merkez halen daha AK Parti cephesinde belli değil.Karışıklık had safhada.
MHP il merkezinde var mı yok mu, bu da belirsizliğini koruyor.Neye rağmen? Aday adaylarına rağmen.
Ülke genelini bilemem ancak CHP bu yerel seçimlerdeZonguldak’ta çok ses getirecek. Sayıyı artıracak çünkü ortam buna hem müsait hem de CHP’nin istediği şekilde hareket etmesine imkan veren bir atmosfer var.Merkez’de ve ilçelerde mevcut adaylarında şansı yüksek.
Alaplı ve Ereğli, potansiyel adaylar ve mevcut başkanlar…
Ereğli ilçesinde Posbıyık’a dair handikap büyük.Aday yapılırsa ayrı sorun ve sıkıntı. Olaki yapılmazsa ayrı bir dezavantaj.Posbıyık sorununu kim çözer? Üst akıl çözer, Genel Merkez çözer.CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Vekil ve Eylem Vekilinde görüşleri önemli ve değerli. Ve tabii Genel Başkanın tasarrufu.Ancak bu şekilde sorun ortadan kalkar ve rahat bir nefes alınır.
Posbıyık’la mı, Posbıyık’sız mı?Bakalım, eğer CHP mevcut ilçe sayılarını eksiltmek istemiyorsa, üstüne katmak istiyorsa ilçe kaybetme lüksü yok.Tabii ki burada en büyük görev ve sorumluluk Posbıyık’a düşüyor.Posbıyık, artık ili ile barışmalı, sevgi ve saygıylailerlemeli; ayrımcılığı körüklememeli, bütünlüğü sergilemeli.Artık il kavgalarından da uzak durmalı.İlçesine sahip çıksın, Zonguldak’ta ona sahip çıksın.Bu anlayışla devam edersePosbıyık Başkan tarih yazar.Zonguldaklılarında kalbinde ve gönlündeki yeri perçinleşir, pekişir.İnşallah anlatabildik.
CHP büyümek istiyorsabarış yolunu benimseyip yol almalı. Ayrı gayrı değil, ayrımcılıkla hiç değil.Herkes de bu birlikteliğe ve bütünlüğe imza atmalı.Dersler çıkartılarak ve üstüne koyarak…
Anlayacağınız, CHP atakta.Bu atağınsonrası için de yoğun mücadele var.
CHP’yi analiz etmeye devam.
Şimdilik nokta.