Diyabet.

Şeker hastalığı.

Çağımızın kronik hastalığı.

Şeker .

Diyabet.

Tedavisi var ama yok gibi.

Her an tetkik.

Her an yeme içmeye dikkat.

İlaç kullanılması olmazsa olmaz

Diyabet ile ilgili bugün bilgiler vereceğiz.

Detay analiz yapacağız. 

Diyabet Zonguldak bölgesinde de çok rastlanan bir hastalık, bu konuda kurulmuş dernekler var, onlar bile bu konuda hem fikir

Çağımızın salgını diyabet, yetişkinler ile birlikte çocukları da önemli oranda tehdit ediyor. Sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam ve ideal kilonun korunması hem diyabetten korunma hem de hastalığın kontrol altına alınması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca diyabet hastalarının önerilen tedavilere uyumlu bir şekilde devam etmesi ve hekim kontrollerini aksatmadan yaptırması gerekiyor. Diyabet yani şeker hastalığı konusunda toplumda doğru bilinen ancak yanlış olan inanışlar hastaları yanlış yönlendirerek tedavi sürecinde olumsuzluklara yol açıyor.

Diyabet, pankreas adlı organın yeterince ya da hiç insülin üretememesi nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık olarak tanımlanmaktadır. İnsülin salgısı hiç yoksa ya da yok denecek kadar az ise Tip 1 diyabet; insülin miktarı veya etkisi yetersiz ise tip 2 diyabet ortaya çıkmaktadır. Toplumda en sık Tip 2 diyabet görülmektedir. Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun en son yayınlanan diyabet atlasına göre dünyada 20-79 yaş arası her 11 kişiden birinde diyabet olduğu ve toplam 463 milyon tip 2 diyabetli hasta olduğu tahmin edilmektedir. Bu rakamın 2030 yılında ise 578 milyona çıkacağı öngörülmektedir. Türkiye’de ise TURDEP-II çalışmasına göre erişkin toplumda diyabet sıklığının yüzde 13.7 olduğu ifade edilmektedir. Yine Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre dünyada 20 yaş altı 1.1 milyon çocuk ve adölesan, tip 1 diyabet ile mücadele etmektedir.

Ailesinde diyabet olanlarda, fazla kilolu kişilerde, 4 kilodan ağır bebek doğuran kadınlarda ve stresli  işlerde çalışıp hareketsiz bir yaşam sürenlerde tip 2 diyabet görülme riski daha fazla olmaktadır. Ayrıca kronik pankreas iltihabı, pankreas tümörleri, ameliyatları ve bazı hormonal hastalıklar ve ilaçlar da diyabete neden olabilmektedir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZONGULDAK’A GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk, Cuma günü ilimize gelecek.

Zonguldak Valiliği Cuma günkü program ile ilgili hazırlıklarını sürdürürken, Bakan’ın programı netlik kazanmadı.

Zonguldak, Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u karşılamaya hazırlanıyor.

Alınan bilgide, Bakan Ziya Selçuk’un Ereğli ilçesinde, kent merkezinde Valilik, Belediye, AK Parti, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulları ziyaret etmesi bekleniyor.

ALAN YİNE ANKARA’DA

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 10-11 Mart tarihlerinde Ankara’da olacak.

Göreve geldiği günden beri her hafta Ankara’nın yolunu aşındıran Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, belediyenin projeleri ve çalışmalarını bakanlıklarda takip ediyor.

Zonguldak için birçok proje hayata geçerken, bazı projelerin hazırlıkları sürüyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, projeler için Ankara yolunu tutarken, hayırlı haberler ile Zonguldak’a dönmesini bekliyoruz.