CHP’nin kurultayı sonlandı, bir devir de sonlandı ve yeni patron Özgür Özel oldu…

Bol bol konuşan bir partili, her konuda konuşuyor, bilse de bilmese de fikir yürütüyor, bu nedenle de parti tabanında meraklısı çok oldu, seçimi de kazandı.

Özgür Özel, aylardır bir “değişim de değişim” ana fikri üstüne kurduğu binanın temelini de bu değişim varsayımı üstüne attı.

Değişim her devirde ve her ortamda kulağa hoş gelen bir ses, ilericisi de gericisi de, sağcısı veya solcusu da, uçuğu da yobazı da “değişim” denince bir şeyler umarlar.

CHP’de de böyle oldu… İktidara hasret kalmış bir partinin son genel seçimlerde anlaşılmaz nedenlerle direkten dönmesi, uyanık partililer tarafından bir fırsat olarak algılandı ve değişim fikri ortaya atıldı.

Peki değişim de, neyi değiştireceksin birader?

Parti için çalışmayı kahve köşelerinde işi gücü atmak tutmak olan ve her boku kendi bilirim zanneden ve artık yaşlandığı için çişini de tutamayan çokbilmişleri mi?

İl ilçe örgütlerindeki kan kaybının en önemli unsuru olan gençliği küstürenleri mi?

Halkın gözünün içine baka baka çarşaflısına türbanlısına rozet takan basiretsiz yönetimleri mi? Senin altı okunda kara çarşaf var mı, haaa?

Tescilli yobazları kanatları altına alıp seçime gitmeyi salık veren, bunlar yüzünden 40 milletvekilinden olunmasına neden olanları mı? Al görüyorsun işte, şimdiden AKP’ye sinyal çakıyorlar… Filistinmiş, milistinmiş… Ülen Davutoğlu, madem bu kadar çok seviyordun da politikayı, neden takkeni alıp gittin? Ya o Karamolla? İslamın koruyucusu sanki… Suudi araplar üç aylık bayrama başladı, bizim ki hala dizlerini dövüyor… Babacan da aynı takım… Yok kardeşim yok, bizim dinci takım akıllanmaaaaaz!..

Meral hanım mı?

O da tarihin tozlu sayfaları arasına doğru yola çıktı…

Eveeeet;

Dedik ya, değişime meğişime gerek yok… Aslına dön, Atatürk ilkelerine ve altı okuna sıkı sarıl, laiklikten de taviz verme!..

Anlaşıldı mı arkadaşlar?

Muhtaç olduğun kudret,

Damarlarındaki gericilik bulaşmamış kandadır…