Zonguldak Belediye Meclisinin 2019 yılı meclis toplantıları tamamlandı.

Aralık ayının ikinci meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis salonunda yapılan ve 14 gündem maddesinin olduğu meclis toplantısında komisyonlardan gelen tüm kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

Zonguldak Kent Konseyinin Gazipaşa Caddesi ile ilgili verdiği önerge reddedildi.

Zonguldak Belediyesinin borçlarının ödenmesi konusunda Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Zonguldak belediye meclisinin Mezbahanenin zarar ettiğiyle ilgili geçen oturumda yapılan görüşmenin ardından Aralık ayının son toplantısında alınan karar ile kapatılmasına karar verildi.

Zonguldak belediye başkanı Dr. Ömer Selim Alan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mezbahane zarar ediyor. Bir ara özel sektöre verildi. O da yürütemedi. Mezbahaneyi 1. Sınıf ruhsat alınması oldukça pahalı. Kırmızı et kesimi ile ilgili  Çaydeğirmeni’nde birinci sınıf ruhsatlı  kesimhane bulunuyor. Orasının hizmetinden yararlanırız” dedi.

Zonguldak Belediyesine Türkiye Belediyeler Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe araçların alınması de hem CHP grubu hem AK Parti gurubunda hemde MHP grubundaolumlu karşılandı ve devamını beklediklerini açıkladılar.

Zonguldak belediye meclisinin 2019 yılı son birleşimi güzel başladı ve güzel bitti alınan kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

CHP grubu kentin yararına yapılacak tüm çalışmalarda belediyenin yanında olduklarını açıkladılar.

Herşey Zonguldak için diyoruz.

İŞ OLSUN DİYE KONUŞULMASIN

Zonguldak İl Genel meclisinin 2019 yılı son meclis toplantısı İl Genel Meclisi Başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısına gündem dışı konuşmalar damgasını vurdu.

İl Genel Meclisinin Ereğli’de kurulması düşünülen Hidroelektrik Enerji Santrali gündeminde CHP grubu adına konuşan Hayrettin Kartal, belirsizlikler olması nedeniyle maddeye şerh koyduklarını ifade etti.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz ise, HES’le ilgili bir oylama vardı. Sayın Cumhurbaşkanı Termik santraller ile ilgili net konuştu. Bir taraftan halk  bir taraftan sermaye. Ben halkın yanındayım dedi. Bugün baktım ki bir takım arkadaşlar halkın yanında değil sermayenin yanında oldu açıklamasına AK Partili İl Genel Meclisi üyesi  Abdullah Karagüzel tepki gösterdi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de, CHP grubunu eleştirerek, “Her konuda muhalefet yapıyorsunuz, iyi de olsa kötü de olsa hep eleştiri hep eleştiri. İl Genel Meclisi olarak biz buradayız. Bari güzel şeylere de olumlu bakın ve teşekkür edin” dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, de konuşmasında, “İş olsun diye kimse konuşmasın” diyerek eleştiri yaptı.

Karaveli, burada ülke siyaseti konuşulmasın iş olsun diye konuşulmasın. Allah aşkına buradan meclisin vereceği kararı kimse etkilemesin. Daha dikkatli olalım. Siyaset yapmayalım. 9 aydır buradayız. Hiçbir kararımız oy çokluğuyla değil tamamen oy birliğiyle geçti. Herkese teşekkür ediyoruz. Zonguldak’a hizmet etmek istiyoruz. Bu sataşmaları bir kenara bırakalım” dedi.

Hem İl Genel Meclisi hem belediye meclisinin 2019 yılı son  toplantılarında yaşananları dile getirdim.

İnanıyorum ki, meclislerde alınan kararlarda Zonguldak’ın menfaatine ne alınırsa parti ayrımı gözetmeden alınması tek dileğimizdir.

Çünkü alınan kararların sonrasında ortaya çıkacak olan sonuç Zonguldak için olacaktır.

2019 yılında takip ettiğimiz il genel meclisi ve belediye meclisinde alınan kararları yakından takip ettik.

Her zaman iktidar ve muhalefet görevini yapacak.

Ama dediğim gibi Zonguldak’ın yararına olan her kararda birlik beraberlik güzel olmalıdır bence

2020 yılında İl Genel ve Belediye Meclisinde alınan kararların Zonguldak menfaatine olması dileğiyle