Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Corona-19 virüsü yüzünden 2020 yılının 13 Mart ayından beri mücadele sürüyor.

Ülkemizde ve ilimizde alınan tedbirlere rağmen yoğun bir şekilde artan Corona-Virüs vakası yüzünden günlük vakalar ve ölüm oranları büyük bir oranda arttı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından aldığı karar ile 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 81 vilayetimizde tam kapanma başladı.

Tam kapanma başladığı günden itibaren, kentimizde, marketler, manavlar, pastaneler, kuru yemişçiler, fırınlar ile, paket servis yapan lokantalar açık oldular.

Esnek çalışma ile resmi kurumlarda tam çalışma olmazken, birçok çalışan da işlerini evlerinden yürütmeye çalıştılar.

Bilhassa normal günlerde en çok şikayet konusu olan bankalar, tam kapanmada hizmet vermeye devam ettiler.

Tam kapanmada normal günler gibi yoğunluk fazla görülmedi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kentin belirli yerlerinde bilhassa gelen araçları durdurarak tek tek kontrol etmeye çalıştılar.

Her durdurulan araçta izin belgesi bulunuyor.

Tam kapanmanın başladığı Perşembe günü akşamından 3 Mayıs Pazartesi gününe kadar bakıldığında yoğun bir araç trafiği gözlendi.

Ülke genelinde açıklanan verilere göre, günlük vaka sayısında belirli bir düşmeler yaşanıyor ama ölüm oranları da bir hayli artmış durumda.

Hastanelerde randevu alan vatandaşlar giderek aşılarını da olmaya çalışıyor.

İnşallah 17 Mayıs tarihine kadar sürecek bu tam kapanma sonucunda güzel günler görürüz.

BAŞKAN ALAN PROJELERİ GEZDİ

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 2 Mayıs 2021 Pazar günü Acılık’ta bulunan Hz. Ali Camiinde katıldığı bir cenaze töreninin ardından belediye tarafından ve TOKİ tarafından sürdürülen projeleri gezerek yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan gezdiği projelerde kendisine AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile başkan yardımcıları da eşlik etti.

Alan ilk olarak Asri Mezarlıkta devam eden çalışmaları ardından Kırat mevkiinde ihalesi yapılan yeni mezarlık alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Zonguldak Belediye Başkanı Alan, Acılıkta bulunan  İtfaiye Teşkilatının yeni yeri olan Üzülmez’de TTK’nın İnsan Gücü Eğitim Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünün yeni yerini de gezdi.

Alan ve beraberindekiler, Eczaneler sokağında bir türlü bitmeyen alt yapı çalışmalarını da gezerek firma yetkilileri ile son durumu görüştüler.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan son olarak sahil projesini de gezerek son durumu gördü ve çalışmaların hız kazanmasını istedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan göreve geldiği günden beri seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmeye çalışırken, her gün yeni sıkıntılar ortaya çıkıyor.

2 yıllık görev süresince bir çok projeye imza atan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın bundan sonraki çalışmalarında kentin menfati için çalışmaları imza atması bekleniyor.