Zonguldak ile Ankara Demirspor, 11 Ekim Cumartesi (yarın) günü tam 14 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. İki takım, 26 Mart 2006’da yine 2. Ligde karşılaşmış, Zonguldak’taki son buluşma temsilcimizin 4-0 farklı üstünlüğüyle sona ermişti.

2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor ile Ankara Demirspor arasındaki müsabaka, iki takımı 14 yıl aradan sonra karşı karşıya getirecek.

Geride kalan 3 haftayı yenilgisiz geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 4’üncü hafta mücadelesinde grubun iddialı takımı Ankara Demirspor’u konuk edecek. Karşılaşma, 11 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak.

Bu sezon ki ikinci iç saha maçını oynayacak Zonguldak Kömürspor, ilk iç saha sınavında Niğde Anadolu FK’yı 2-1 mağlup etmişti. Temsilcimiz diğer iki maçta ise, İnegölspor’la 0-0, Ergene Velimeşespor’la 1-1 berabere kalmıştı. 5 puana sahip kırmızı-lacivertliler, puantaj sıralamasında haftaya 7’nci sırada girdi. Kömürspor’un gollerinde Sinan Uzun, Emre Kara ve Batuhan Yılmaz’ın adı var.

Grupta yenilgisiz 7 takımdan biri olan Zonguldak Kömürspor, zorlu hafta sınavında güçlü rakibinden puan ya da puanlar koparmak istiyor. 6 puanla 3’üncü sırada yer alan Başkent ekibi, oynadığı 3 maçta Şanlıurfaspor’u 8-0, Hacettepespor’u 1-0 yenerken, Uşakspor’a 3-1 mağlup oldu.

24 kişilik kadroya sahip rakip takımın yaş ortalaması 27. Beyaz gruptaki 19 takım arasında yaş ortalaması yüksek takımlar arasında başı çeken Ankara Demirspor’da, Okan Eken, Kamil İçer, Turan Yılmaz, Hasan Küçcük gibi geçmiş yıllarda Zonguldak Kömürspor forması giymiş önemli isimler var. Eski tanıdıkların yanı sıra Bahadır Han Güngördü (kaleci), Hakan Turan, Mustafa Kayabaşı, Serdar Eylik, Hüseyin Güngör, Ahmet Devret, Taner Koç ilk 11’de oluşturan isimler arasında yer alıyor.

Bu futbolcular arasında Bahadır, Taner, Kamil, Ahmet ve Okan 3 maçta da 90’ar dakika süre alarak ilk 11 başladıkları maçları hiç süre firesi vermeden tamamladı.

İlk 3 haftada golcü takım kimliğiyle ön plana çıkan Ankara Demirspor’un kaydettiği 9 golde, Okan Eken (3), Serdar Eylük (3), Kamil İçer (1), Turan Yılmaz (1) ve Mustafa Kayabaşı’nın (1) imzası var.

Uzun yıllar aradan sonra birbirlerine rakip oldular

2006’DAN GÜNÜMÜZE 14 YIL

Zonguldak Kömürspor ile Ankara Demirspor, yarın ki 4’üncü hafta müsabakasıyla tam 14 yıl aradan sonra rakip olacak. İki takım en son 2005-2006 sezonunda 2. Lig B Kategorisi 4’üncü grupta mücadele etmiş ve klasman grubunda 26 Mart 2006’da oynanan son maçın ardından günümüze kadar bir daha hiç karşılaşmamıştı.

O dönem 4’üncü gruptaki mücadelelerine daha sonra klasman grubunda devam eden Zonguldak Kömürspor (o zaman ki adı Zonguldakspor) ile Ankara Demirspor arasındaki 14 yıl önce oynanan son maçı 4-0’lık farklı skorla Zonguldak temsilcisi kazandı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan maçta Mehmet Zeki Uçan, Burhan Akcan, Bahadır Serdaroğlu, Ahmet Olgun, Ümüt Sağır, Serkan Görgeç, Seyit Ay, Volkan Bozkurt, Akın Sağlam, Kaan Demircan ve Yılmaz Arslan’dan oluşan ilk 11’iyle sahaya çıkan Zonguldak ekibi, 3, 54 ve 61’nci dakikalarda Akın Sağlam, 73’üncü dakikada Muhammet Savaşçı’nın attığı gollerle farka koşmuştu.

Bu son maçın ardından iki takımın yolu bu sezona gelesiye kadar bir daha hiç kesişmedi. Hatta aradan geçen zamanda Zonguldakspor yerel amatör lige kadar düştü, 2009-2010 sezonunda Bölgesel Amatör Lige çıktı, 2011 yılında Demir Madencilik Dilaverspor'la birleşip Zonguldak Kömürspor adını alarak 2013-2014 sezonunda 3. Lige, 2015-16 sezonunda da 2. Lige yükseldi. 

4. hafta maçlarına Uşak, Trabzon, Şanlıurfa, Gümüşhane, Ankara, Çorum, İstanbul, Manisa ve Zonguldak ev sahipliği yapacak.

MANİSA HAFTAYA LİDER GİRDİ

Beyaz grupta 4’üncü hafta karşılaşmalarının tamamı 10 Ekim Cumartesi günü oynanacak. Karşılaşmalara Uşak, Trabzon, Şanlıurfa, Gümüşhane, Ankara, Çorum, İstanbul, Manisa ve Zonguldak ev sahipliği yapacak. Maçların başlama saatleri 14.00, 14.30, 15.00 ve 15.30 olarak açıklandı. Bu hafta BAY hakkı Kocaelispor’un olacak.

Grupta Manisa FK’nın 3’te 3’lük galibiyet serisi var. 9 puanla lider durumdaki lideri, 7 puanla Uşakspor AŞ takip ediyor. 6’şar puanlı Ankara Demirspor ile 24 Erzincanspor 3 ve 4’üncü sırayı paylaşırken, 5’er puanlı üç takım Sancaktepe FK, Hekimoğlu Trabzon ve Zonguldak Kömürspor 5, 6 ve 7 şeklinde sıralandı. Bu takımların peşine 4’er puanlı Hacettepespor, Niğde Anadolu FK, Kocaelispor, Afyonspor, 3’er puanlı Sarıyer, Gümüşhane, Amed Sportif, 2 puanlı İnegölspor, 1’er puanlı Kahramanmaraşspor ile Ergene Velimeşespor geliyor. Çorum FK ile Şanlıurfaspor’un henüz puanı yok.

Haftanın maç programı ve hakemler şöyle:

14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Amed Sportif (Özer Özden-Ankara)

14.30 Trabzon Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Anagold 24 Erzincanspor (Alim Kandemir-Kayseri)

14.30 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Kahramanmaraşspor (Fevzi Erdem Akbaş-İstanbul)

14.30 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Ergene Velimeşespor (Feridun Daldaş-Denizli)

15.00 Ankara Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Sancaktepe FK (Sinan Dereci-Rize)

15.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Afjet Afyonspor (Deniz Sercan Akgül-Malatya)

15.30 İstanbul Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Niğde Anadolu FK (Barkın Kara-Niğde)

15.30 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-İnegölspor (Gökhan Alkayalar-Edirne)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi