Zonguldak amatör futbolun köklü kulüpleri arasında yer alan ve yetiştirdiği futbolcularla uzun yıllar “Futbolcu Fabrikası Kulüp” olarak lanse edilen Filyos Ateşspor, 2023-2024 Birinci Amatör Küme Play-Off A grubu şampiyonluğuna çok yaklaştı. Final ilk ayak maçında 2000 seyirci önünde konuk ettiği Üzülmezspor’u 5-0 farklı yenen Filyos temsilcisi, 28 Nisan Pazar günü farklı galibiyetin avantajıyla çıkacağı rövanş maçında bir mucize olmadığı takdirde adını Süper Amatör Lige yazdıracak.

6 YILLIK ÖZLEM BİTECEK

Süper Amatör Lig için artık gün sayan Filyos Ateşspor, söz konusu ligdeki yerini 6 yıl aradan sonra alacak. En son 2018-2019 sezonunda mücadele ettiği Süper Amatör Ligden çekildikten sonra futbol şubesini kapatan Filyos Ateşspor, uzunca bir süre derin bir sessizliğe büründü.

Kulüp başkanlığını Barış Kumbas’ın yaptığı Filyos Ateşspor, 2022-2023 sezonunda 5 yıl aradan sonra amatör futboldaki yerini yeniden aldı. İkinci Amatör Küme’den geri dönüş yaptığı futbola, tıpkı eski günlerde olduğu gibi heyecan getiren Filyos temsilcisi, 2009 yılında kapatılan ve 15 yıl sonra sentetik olarak yenilenen kendi sahasında her maç neredeyse 2000 seyirci önünde oynamaya başladı.

Antrenörlüğünü genç jenerasyonun önemli ismi Taner Çalova’nın yaptığı Filyos Ateşspor, 2022-2023 sezonunda İkinci Amatör Küme şampiyonluğunun ardından yükseldiği Birinci Amatör Küme’de de başarısını sürdürdü.

NORMAL SEZONU İKİNCİ TAMAMLADILAR

Mücadele ettiği Çaycuma grubunda normal sezonu 31 puanla ikinci sırada tamamlayarak Süper Amatör Lige Terfi Grubu’na yükselen Filyos Ateşspor, yarı finalde Merkez grubu lideri Ayiçispor’u, ilk maç 0-0 berabere kalıp ikinci maç 1-0 yenerek eledi.

FİNAL İLK MAÇINDA 5 GOLLÜ GALİBİYET

Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü

Yarı finali yenilgisiz geride bırakan Filyos Ateşspor, finalde Merkez grubu temsilcisi Üzülmezspor’la eşleşti. Finalin ilk ayak maçını evinde oynayan Filyos ekibi, 2000’e yakın seyircisi önünde elde ettiği 5-0’lık farklı galibiyetle şampiyonluk kapısını iyice araladı.

RÖVANŞ ÖNCESİ BÜYÜK AVANTAJ

Rövanşa 5 gollü galibiyetin avantajıyla çıkacak olan Taner Çalova yönetimindeki Filyos Ateşspor, bir mucize olmadığı takdirde, 28 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Fener sahasında oynanacak maçın ardından şampiyonluğunu ilan edecek.

6 YILLIK ÖZLEMİ BİTİRECEKLER

Bu şampiyonlukla birlikte Filyos Ateşspor 6 yıl aradan sonra yeniden Süper Amatör Lig’deki yerini alacak.

Filyos Ateşspor’un genç antrenörü Taner Çalova da, iki yılda üst üstte iki şampiyonlukla birlikte mesleğinin henüz başında çok önemli bir kariyer edinecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ