Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçı oynayacak takımın belli olacağı Süper Amatör Lig Play-Off grubunda, Mavi Şimşekspor-Yenimahallespor arasında 28 Nisan Pazar günü oynanacak maç final değeri kazandı.

Gelikspor’un en başında Play-Off’a katılmaması üzerine eşleşme doğrultusunda direkt final oynamaya hak kazanan Devrek Belediyespor’un da bugün ani bir kararla çekilme kararı alması, Mavi Şimşekspor ile Ereğli Yenimahallespor'u Play-Off'ta baş başa bıraktı.

20 Nisan Cumartesi günüŞehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı'nda oynanan ve Yenimahallespor’un 2-1 üstünlüğüyle sona eren yarı final ilk maçının rövanşında kozlarını paylaşacak iki takımdan biri, 2023-2024 sezonu Play-Off birincisi unvanı kazanacak. Dolayısıyla hem Yenimahallespor, hem de Mavi Şimşekspor, yarı final mücadelesi verdiği sırada kendilerini bir anda finalde buldu.

BİRİNCİ TAKIMA BÖLGESEL AMATÖR LİG ŞANSI DOĞACAK

Play-Off birincisi takım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu'nun belirlediği statü kapsamında Bölgesel Amatör Lig’e Yükselme baraj maçı oynamaya hak kazanacak. Baraj maçındaki diğer finalist, Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grupta mücadele eden Zonguldak temsilcileri Alaplı Belediyespor ile Ereğli Belediyespor’un sezon sonundaki puantaj cetvelindeki sıralamasına göre belli olacak. Statüye göre; sıralaması ne olursa olsun puantajda altta olan takım, baraj maçında Play-Off birincisine rakip olacak.

Tarafsız sahada tek maç eleme usulü oynanacak baraj maçını kazanan takım, 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanacak.

Üzülmezspor ile Perşembe Belediyespor arasındaki final ilk ayak maçına bölgesel hakem atandı Üzülmezspor ile Perşembe Belediyespor arasındaki final ilk ayak maçına bölgesel hakem atandı

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ