2. Lig Beyaz grupta gözler 37’nci haftaya yoğunlaşmış durumda. Bitime iki hafta kala hem Play-Off, hem de düşme potasında büyük bir yarışın yaşandığı grupta, 28 Nisan Pazar günü oynanacak 37’nci hafta maçları belirleyici olacak.

Özellikle Zonguldak Kömürspor-Kırşehir FK ve Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçları, küme düşecek 4’üncü takım ile Play-Off hattındaki sıralamada belirleyici bir rol oynayacak.

SIRALAMA PLAY-OFF'TAKİ RAKİBİN KİM OLACAĞINI BELİRLEYECEK

Mevcut puan tablosunda 56 puanla 6’ncı sırada yer alan Ankaraspor, eğer Play-Off’ta eşleşeceği rakibini dikkate alırsa Nazilli Belediyespor’u mutlak yenmek isteyecek. Lig sezonu mevcut sıralamayla bitecek olursa, Ankaraspor, Play-Off’ta 3-6 ve 4-5 eşleşme anahtarına göre lig 3’üncüsü Bucaspor 1928’le eşleşecek. Kadro yapısı itibariyle ligin üzerinde bir kadroya sahip olan Bucaspor'un kadrosunda Korcan Çelikay, Erhan Çelenk, Ömer Şişmanoğlu, Mehmet Sak, Yasin Öztekin gibi Süper Lig görmüş deneyimli futbolcular bulunuyor. 

Ligde şampiyon olma ihtimali kalmayan Bucaspor, Play-Off’ta tüm imkanlarını seferber edip 1. Lige çıkmak isteyecek. Bu düşünceye sahip bir takımı, Play-Off’ta ilk turda elemek hiç kolay olmayacak. Bu doğrultuda, Bucaspor’la eşleşecek Ankaraspor’un Play-Off’ta bir üst tura çıkması güç olacak.

Ankaraspor eğer ligi 5’inci sırada bitirirse, ligin 4’üncü sırada bitirmesi güçlü ihtimal olan 1461 Trabzon’la eşleşecek. Mevcut tabloda 66 puanla 4’üncü sırada yer alan 1461 Trabzon, Ankaraspor’la denk kuvvete sahip. Başkent ekibi, Bucaspor ve 1461 Trabzon arasında kıyaslama yapacak olursa, muhtemelen Trabzon ekibiyle eşleşmek isteyecek.

Dolayısıyla 1461 Trabzon ihtimalinin gerçekleşmesi için Ankaraspor'un, saha ve seyircisi önünde oynayacağı Nazilli Belediyespor maçını kazanması gerekiyor.

PLAY-OFF RİSKE GİREBİLİR!

Ankaraspor’la ilgili bir kötü senaryo da 6 puan geriden gelen 7'nci sıradaki Karacabey Belediyespor’un ikili averajda üstün olması. Başkent ekibi evinde galibiyetten uzak bir futbol düşüncesiyle oynar ve sürpriz bir mağlubiyet alırsa, Karacabey Belediyespor'un kazanması durumunda son hafta öncesi Play-Off’u riske atacak. Ankaraspor’a ayrıca Play-Off için her ne kadar beraberlik skoru yarasa da, böyle bir durumda sıralamada bir üst basamağa çıkma şansını kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalıp Play-Off'ta eşleşeceği Bucaspor karşısında ikinci tura çıkma şansını zorlaştıracak.

Bu kapsamda Nazilli Belediyespor maçı öncesi Play-Off'taki rakibini de hesap eden Ankaraspor'un saha ve seyircisi önünde kazanması güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

SPOR SERVİSİ

B İ R İ S1B İ R İ S

Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?” Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?”

Editör: Hüseyin EKİNCİ