Cumhur ittifakı Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan Projelerini tanıttığı lansman Dedeman Otel büyük salonda yapıldı. Yapılan proje tanıtım toplantısı milletvekilleri, meclis üyeleri, geçmiş dönem milletvekilleri, Türkmen, Uçar,İl Başkanı Zeki Tosun veil merkezli yoğun katılımla gerçekleşti. Kozlu ve Kilimli başkanları Altun ve Bektaş önemle yer aldı.  Açılışı medya tanıtım başkanı yaptı. Güzel ve canlı bir hitabet tarzıyla sunumu program bitene kadar devam ettirdi. Konuşmalarda ilk sözleri Ahmet Çolakoğlu ve Muammer Avcı milletvekilleri aldı. MHP üyesi Murat Kotra Cumhur,İttifakı adına katkı veren  söylemlerde bulundu.
İl Başkanı Mustafa Çağlayanbirliktelik üzerine tespitler yaptı. Başkan Çağlayan’da biraz seçim yoğunluğu üzerine  sanki yorgunluk var gibiydi.  Hafta içi kendisini izledim ve gözlemledim. 
Nasıl olacağını, nasıl uygulanacağını nasıl hayata  geçeceğini ifade etti. Öncelikle Alan, 2019-2024 yılından bugüne gelen süreçten bahsetti. Başkan Alan, Uzun Mehmet Cami ile başlayıp liman sahili,  yeni meydan ve 19 mahalleyi içeren geniş bir sunumla devam etti. Belediye şantiye çalışma üssü ile ilgili detay veren Alan hemÇınartepe’ye hem de İnağzı mahallelerinde yapılan  çalışmaları büyük sevinçle ve gururla anlattı. Çınartepe muhtarının o dönem karşı çıkmasına rağmen  bu şantiye üssünü gerçekleştirdiğini aktardı. Bugün o bölgede çok büyük hizmetlerin yapıldığını da izah etti.
Yapılan karayolu ve kavşak çalışmalarından bahsetti. BKM adına belediye sinemasının 7 Mart günü açılacağını müjdeledi.
Fakat ben mi kaçırdım bilemiyorum çünkü programı  baştan sona takip ettim.Salon dışına çıkmadım. Dere ıslahı ile ilgili son vuruş yoktu. Dere ıslahının kenarlarına yapılacak yaşam alanlarından  bahsedilmedi. LavuarAlanı ilin en canalıcı projesi. Şimdi birinci etaba yönelik çalışmalar sürüyor.Bu öne çıkmadı.
LavuarAlanı ikinci etap bu da çok önemli. Otopark yine can alıcı bir yer. Yeni işyeri yapımı için milat.Tam 170 işyeri yapılacak. Yeni bir çoklukla mağazaların olacağı AVM’ler, LavuarAlanı ikinci etap alanına geliyor. Giysi pazarına devamla kuruluyor.
Emeklilerin, muhtarların, esnaf odalarının, muharip gazilerin,  göç idaresi ve aile hekimliğinin olduğu geniş alan,  balıkçı satış ve yemek yeme yerleri ve Kızılay istasyonu yıkılıyor.
İkinci etap noktasında toplu taşıma yerleri de kaldırılıyor. Evet bir çırpıda bunları söyledik. Liman sahili devamında Fener projesi var. O konuda bir gelişme olacak mı?
BKM komple bakım, onarım ve tadilat görecek mi? Alttaki büyük ve küçük ölçekli mağazalar ve işyerleri ne olacak?
On yıllık bir anlaşma yetkisinin başkanda olduğunu biliyoruz. Başkanın o bölge ile ilgili başka tasarrufları geçmişte vardı. Şimdi belediye sineması yeni vizyonu ile halkın kullanımına açılırken,  büyük eksiklikler giderilirken, bakalım kent merkezinde  yenileştirme adına gençlik merkezi çalışmaları yer alacak mı?
Başkan yine yeni projelerini anlatırken çok boğmadı. ‘Az olsun öz olsun, yapalım hayata geçirelim’ anlayışı beş yıl önce vardı. Yine var olduğunu gözlemledik. Yeni projelerden bahsedersek, Badalıoğlu Parkı muhteşem bir proje. O bölgenin makus talihini değiştirecek ve canlandıracaktır. Başkan bu konuda Bahçelievler bölgesine nefes verecek bir projeye de start verdi. Yeni terminal, geçmiş itibarı ile düşünüldü.
Ancak hayata geçmemişti. Başkan bu sefer yapacağını söyledi. Helal olsun diyoruz. Yalnız ilçe bölgesine ulaşım sağlayan dolmuş durakları hemen hal binasının yanında.
Hal binasının olduğu yerle ilgilide proje bazlı düşüncesinin olduğunu biliyorum. Herhalde büyükşehir olmamızdan sonra bu konuda bir çalışma yapılacak.  Çevre yolu projesi il merkezi açısından çok önemli,  Kozlu adına çok değerli, hele İstanbul ve Ankara ana kara yollarına ulaşım için çok ama çok elzem.
Bu projede gerçekleşirse Zonguldak çevre yolu ağlarını tamamlamış olur. Büyükşehir olmamıza dair başkan sözlerini üstüne basa basa yineledi. Zonguldak halkının hafızasına kazıdı. Bende bu görüşe sonuna kadar katılıyorum. Başkan Alan’ın başarması adına büyük katkı vereceğim.  Zonguldakkent meydanı düşüncesine ve yapılmasına da varım. Ancak, valilik binasının yıkılmasına kesinlikle yokum.  Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. 
Bu kadar milli servetleri heba etmemeliyiz.Ayrıca valilik binası kentin en önemli omurgasının ana merkezidir.  Beynidir, mülkü amirliğimizdir.  Üstelik yer tayini bile gösterilememesini de not olarak düşüyorum. Kent meydanı artık büyüyen il merkezi düşünülünce tam orta merkeze yapılmalı.
Bu konuda detaylı düşüncelerim var. Sıklıkla bu konuyu işleyeceğim. Yine muhteşem bir proje büyük Kapuz projesi, Orta Kapuz ve tersane plajlarının birleşimi, 
yürüyüş yolları ve sosyal donatıların hayata  geçmesi bu bölgenin o kötü halinden kurtulması inşallah başarılır. Çünkü Başkan Alan’ın 2019-2024 arasında bu proje ilk beşteydi. Olmadı. İnşallah hayata geçer. Geçmeli. Muhteşem bir proje daha, Milli Egemenlik/AVM’ler bölgesine battı ve çıktı, hafifraylı sistem, sahil yürüyüş yolu…
Hepsi çok detaylı düşünülmüş, karayollarının da desteğini  alacağız çok hayati öneme sahip bir proje. Yapılırsa karayolu olarak çok rahatlayacağımız ve Kozlu ile hafif raylı sistemle buluşacağımız çok modern  bir proje olarak adlandırıyorum.  Olursa milat olur.
Başkan,Millet Bahçesi adına eski çöp döküm alanının üzerindede durmadı, burası da çok öne çıkan bir bölge. Burada tabii ki maliyet çok büyük ama olmazsa olmaz.  Burada aslında ortak terminal projesi vardı.  Ve Millet Bahçesi çalışması vardı. Mahallelerde yapılacak çalışmalar. Tepebaşı sarı toprak bölgesinde gençlik merkezi  büyük ölçekli kentsel dönüşüm ve daha çok ama çok çalışmalar…
Tahmin ediyorum Başkan Alan nokta atışı projeleri lansmanda öne çıkardı. Mahalle çalışmalarında diğer projeleri serpiştirecektir. Proje tanıtımında ‘Cumhurbaşkanımızın eli üzerimizde’ söylemi tüm salonda alkış tufanıyla karşılandı. Geçmiş dönem görev yapan meclis üyelerine toplu teşekkür edildi. 
Yeni meclis üyeleri ise tanıtıldı. Başkan Alan’ın başarılı lansmanı, önümüzdeki günlerde çok konuşulacak ve heyecan yaratarak gündem  olmaya devam edecektir.
Şimdilik nokta.