Yazdık çizdik, başkaları da yazdı, halk da bu işe olumlu baktı ama ne yazık ki bizim vekiller özellikle de iktidar vekilleri iktidarsız oldukları için konu lafta kaldı.

Bilindiği gibi hükümette para bitti…

Hükümetin ekonomiden sorumlu bakanı para bulmak için memleket memleket dolaşıyor ama onun da pili bitti…

Para yok, bulamıyor, kimse vermiyor, çünkü hükümete güven yok. “Kendi halkını kandıran, kendi halkına yalan söyleyen bize ne yapmaz?” diyen yabancı yatırımcılar Türkiye’yi dışladılar. Dış politikada yokuz, dış ilişkilerde yokuz, dünya ile hiçbir işte yokuz, sadece bir iki Afrika ülkesi haricinde…

Yalan mı?

Her neyse;

“Para bitti” dedik ya;

Peki işçinin memurun maaşı, emeklinin aylığı, beylerimizin lüks makam araçlarının yakıtı, sarayın giderleri, beşli çetelerin tahakkukları nasıl ödenecek?

Şöyle ödenecek: Elde avuçta kalan kamu malları satılarak ödenecek!

Biz demiyoruz, ekonomiden sorumlu ithal bakan Mehmet Şimşek söylüyor…

Satılacak olan kamu malları arasında yollardan HESlerekadar, limanlara kadar akla ne gelirse var. Peki bizim bu kentin önüne tabak gibi yayılmış duran ve Kardemir’e depo olmaktan başka bir işe yaramayan liman n’olcak?

Haaaa?

Satılacaaaakkk!

Adına da özelleştirme denilecek…

Bu yazının başında “yazıldı, çizildi” dedik ya, işte biz bunu öngörmüştük da bu nedenle o yazıları yazmıştık, başkaları da…

“Bir an önce marina yapılsın, depolar kaldırılıp alanlar halka açılsın, binlerce kişiye istihdam yaratılsın, TTK’nın hiçbir işine yaramayan bu liman kurtarılsın” demiştik, başkaları da demişti, TTK da tam tersine olarak geçtiğimiz haftalarda burayı bir 5 yıllığına daha Kardemir’e kiralamıştı.

Afferim…

Şimdi buradan bizim iktidar vekillerine özellikle Zonguldak halkının sesini yeniden duruyoruz;

“İşsizlikten geberiyoruz, bu limanı marina yapın, kıyı sınır ticaretine de bakanlar kurulu kararıyla açın, bu halkı asli görevi kömür çıkarmak olan ama liman işletmeciliğine soyunan, onu da beceremeyen TTK’dan kurtarın…”

Biz demiyoruz, vatandaş diyor!..