Vatandaşlar, Zonguldak merkez ilçede birçok mahallede özellikle akşamları ekmek bulamamanın şokunu yaşadı. Zonguldak mahallelerine ekmek veren Kozlu ilçe ve Merkez ilçede çalışan fırınların bayramda ilk kez tatil yapması ve tamamen üretimi durdurmaları, vatandaşların ekmek temin etmekte sıkıntı yaşamalarına neden oldu. Ekmek olmaması çarşıdaki restoran ve benzeri işletmelerin de bayramda sorun yaşamasına sebep oldu.

Mahalle bakkalları da duruma hazırlıksız yakalandıklarını ifade ederken onlar da şikâyetçi. Görüşlerini aldığımız bir mahalle bakkalı da tepkisini dile getirerek;

VATANDAŞ HIRSISINI BİZDEN ÇIKARIYOR

“Bizim ekmek satışımız üç aşağı, beş yukarı bellidir. Günlük ona göre ekmek gelir. Çarşı merkezde ekmek erken bitince bizlere yüklenme oluyor. Kimse müşterisine ‘yok’ demeyi, evine ekmeksiz göndermeyi sevmez. Habersiz ve hazırlıksız yakalandık, ilk defa böyle bir bayram geçirdik. Ekmek temin ettiğimiz kendi fırınımız bize bile talebe yetişemediğinden ekstra ekmek gönderemez oldu. Vatandaş haklı ama hırsını bizden çıkarıyor” dedi.

Akşam vakti Zonguldak Merkezde, evine dönen vatandaşların ekmek bulma koşturması bütün bayram sürdü. Şehrin bir ucundan diğer ucunda açık olan fırına koşup dönmek zorunda kalan vatandaşlar ise;

HALK EKMEK KURULSUN

Petrol fiyatlarında düşüş! Petrol fiyatlarında düşüş!

“En önemli ihtiyaç maddesi ekmek. Akşam dönüşü araba saatine doğru, önceden yol üzerindeki ekmek büfelerinden alıp öyle gidiyorduk. Kaç gündür gidiyoruz “ekmek yok, fırınlar kapalı, yetmedi” diyorlar. Açık olan fırınları söylüyorlar. Bundan sonra koşturmaca başlıyor. Al, tekrar dön arabaya yetiş. Bayramda üç gündür ekmek derdine düştük. Bu ayıp vatandaşın değil. Zonguldak’ta Halk Ekmek Fabrikasının olmaması da vatandaşın ayıbı değil.

KAÇ GRAM EKMEK KAÇ TL?

Yılbaşından beri ekmeğin kaç gramı kaç lira onu bile bilmiyoruz. Bir bakıyorsunuz 200 gram ekmek 5 TL. Ertesi hafta 220 gram ekmek 5 TL. 4’lük ekmek alırsanız onun fiyatı daha fazla, 25 TL. Açıklama yapan olmadı. Olduysa da biz görmedik. Önceden böyle değildi. 

Zonguldak emekçi şehri, ekmek gibi en önemli ihtiyaç maddesiyle böyle keyfi hareket edilmemeli” şeklinde şikâyetlerini dile getirdiler. (Haber: Murat BARUTÇU)

Editör: Murat Barutçu