2. Lig Kırmızı grupta hiçbir iddiası kalmayan Zonguldak Kömürspor, kendisi gibi iddiasız Sarıyer’le karşılaştı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan 34’üncü hafta karşılaşması, ev sahibi Zonguldak Kömürspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Elmas’a 3 puan getiren golü, 34’üncü dakikada Embiya Ayyıldız kaydetti.

Zonguldak Kömürspor, prestij açısından önemli karşılaşmaya Egemen Yaylı, Emrah Taysı, Hakan Çevik, Oğuzhan Matur, Mevlüt Çelik, Hüseyin Yılmaz, Mümin Uyar, Aykut Emre Yakut, Ahmet Danıel Akyıldız, Ercüment Eray Ataklı ve Embiya Ayyıldız düzeniyle çıktı.

İlk sınavını hafta arasında 1-1 berabere biten Serik Belediyespor deplasmanında veren Barış Şeref, ikinci 3 puan sınavında kadroda ufak bir dokunuşlarda bulundu. Orta sahada sakatlığı nedeniyle riske edilmeyen Abdulkadir Özdemir ile yaşadığı sakatlık nedeniyle il dışında tedavi gören Fatih Bektaş ilk 11’de yer almadı.

Orta alandaki eksikler üzerine Zonguldaklı Hüseyin Yılmaz haftalar sonra ilk 11’de yer buldu. En son ligin ilk yarısında Sarıyer karşısında ilk 11 oynayan Hüseyin, yine bir Sarıyer maçında ilk 11’de geri döndü. 90 dakika sahada kalan solak tecrübe, pasör özelliği, yönlendirici futbolu ve arkadaşlarına pozisyon zemini hazırlayan hamleleriyle kendisine güvenen Barış Şeref’in yüzünü kara çıkarmadı. Yılmaz, maç sonrası tebrik edilirken, maçı izleyen futbol adamlarından tam puan aldı. Hüseyin için "Böyle bir oyuncu vardı da, bugüne dek neden oynatılmadı" yorumları yapıldı.

EMBİYA’DAN ALTIN VURUŞ

Sahasında mutlak galibiyet düşüncesiyle oynayan Zonguldak Kömürspor, 34’üncü dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi.

Golcü Embiya Ayyıldız, Aykut Emre'nin akıl dolu ara pasında savunmanın arkasına çok iyi sarkarak kaleci Ömer Alıcı ile karşı karşıya kaldı.

Ceza sahasına girer girmez etkili vuran Embiya, meşin yuvarlağa direk dibinden ağlarla buluşturdu. (1-0). Bu golle birlikte kırmızı-lacivertli golcü, bu sezon ki 10’uncu golünü ağlara gönderdi. 

İLK YARI BÖYLE BİTTİ

U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak

İlk yarısı 1-0 Zonguldak Kömürspor’un üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısı karşılıklı ataklarla geçti. Hem Zonguldak Kömürspor, hem  Sarıyer net pozisyonlar buldu. Rakibin direkten dönen topu ve kale alanı içinde bulduğu net pozisyonlarda topun çerçeveyi isabet bulmaması Zonguldak Kömürspor’a derin bir oh çektirdi. Yine rakip ataklarında kurtarışlarıyla iyi bir performans ortaya koyan kaleci Egemen Yaylı, galibiyette etkin rol oynadı.

Bu sırada Zonguldak Kömürspor da net pozisyonlar buldu fakat son vuruşlardaki eksiklik ve tercih hataları ikinci gole izin vermedi.

İkinci yarı iki takım açısından hamle üzerine hamlelerle geçti. Konuk ekip 5 oyuncu değişiklik hakkını da kullandı. Zonguldak Kömürspor ilk değişikliği Ahmet Daniel-Emre Kara şeklinde yaptı. Bu hamleyi Ercüment-Osman Paşa Zorlu değişikliği izledi. Barış Şeref, 90’ıncı dakikada golcü Embiya’yı oyundan alarak yerine Koray Tekin Bulman’ı sahaya sürdü. Bu hamlesiyle Şeref, son haftaların golcüsü aynı zamanda üç puanın mimarlarından olan oyuncusunu tribünlere alkışlattı.

5 dakikalık uzatma süresinde rakibin ceza sahası yayı üzerinden şutunda top direkten oyun alanına geri döndü. Bu anlarda yürekler ağızlara geldi. Kalan bölümde skorda değişiklik olmayınca, karşılaşma temsilcimizin lehine 1-0 sona erdi.

Uzun aradan sonra gelen galibiyet yüz güldürdü. Az sayıdaki taraftar, futbolcuları tribünlere çağırıp galibiyetin keyfini yaşadı. Bu anlarda teknik sorumlu Barış Şeref futbolcuları tek tek sarılıp tebrik etti. Tribünler, doğum günü mutluluğu yaşayan kaleci Egemen’in çifte mutluluğuna tezahüratlarla ortak oldu.

14’ÜNCÜ GALİBİYET GELDİ

Bu sezon ki 14’üncü galibiyetini alarak genel puantaj tablosunda 48’e ulaşan Zonguldak Kömürspor, 6 hafta aradan sonra aldığı galibiyetle sıralamada iki basamak yükselerek 8’incilige yükseldi.

SIRADA BUCA DEPLASMANI VAR

Haftalardır süren galibiyetin özlemine taraftarı önünde son veren Barış Şeref ve öğrencileri, 35’inci haftada, 29 Nisan Cumartesi günü İzmir deplasmanında 1928 Bucaspor’un konuğu olacak.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: 1 SARIYER: 0

STAT: Karaelmas Kemal Köksal

HAKEMLER: Batuhan Gültek, Orhan Timurtaş, Kerem İlitangil

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Egemen Yaylı, Emrah Taysı, Hakan Çevik, Oğuzhan Matur, Mevlüt Çelik, Ercüment Eray Ataklı (Dk. 79 Osman Paşa Zorlu), Aykut Emre Yakut, Hüseyin Yılmaz, Mümin Uyar, Ahmet Daniel Akyıldız (Dk, 63 Emre Kara), Embiya Ayyıldız (Dk. 90 Koray Tekin Bulman)

SARIYER: Ömer Alıcı, Erdinç Pekgöz, Işık Kaan Aslan, Eralp Akkuş (Dk. 65 Berkay Görmez), Bartu Ermiş (Dk. 78 Muharrem Doğan), Ramazan Çevik, Aytuğ Taş, Timur Kosovalı (Dk. 78 Sezer Yıldırım), Taha Görmez, Efe Geçim (Dk. 65 Atalay Babacan), Mustafa Doruk Gündüz (Dk. 71 Serhat Ahmetoğlu)

GOL: Dk. 34 Embiya Ayyıldız (Zonguldak Kömürspor)

SARI KARTLAR: Dk. 61 Hakan Çevik, Dk. 70 Mevlüt Çelik, Dk. 83 Emrah Taysı (Zonguldak Kömürspor), Dk. 62 Taha Dönmez (Sarıyer)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A84056B1A80706B1A79736B1A77876B1A79486B1A86916B1A86536B1A86876B1A80836B1A8401

Editör: Hüseyin EKİNCİ