Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle son dönemde artan akaryakıt fiyatlarına yeni bir dönüm noktası yaklaşıyor. Gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek olan büyük bir indirimle, benzinin litresi 2 lira 10 kuruş daha ucuzlayacak.

Bu indirimin ardından İstanbul'da benzinin litresi 34 lira 61 kuruşa, Ankara'da 35 lira 22 kuruşa, İzmir'de ise 35 lira 32 kuruşa gerileyecek. Motorinin litresi ise hala 40 liranın üzerinde bulunuyor.

Son dönemde üst üste gelen zamların ardından bu indirim, sürücüler için olumlu bir gelişme olarak karşılanıyor. Özellikle seçimlerin hemen öncesinde benzinin litresi 19 lira civarında iken, motorin litre fiyatı ise 18 lira seviyelerindeydi. Ancak son 4 ayda akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla artış gösterdi.

Asgari ücrette azami kayıp Asgari ücrette azami kayıp

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'de gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesi ile hesaplanıyor. KDV hariç rafineri satış fiyatı belirlenirken, gümrüksüz rafineri fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi ile hesaplanıyor. Dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketlere ve bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarının dalgalanmasının ardında yatan temel nedenler arasında döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarının oynaklığı yer alıyor. Dolayısıyla, tüketiciler için akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesi, bu faktörlere bağlı olarak gerçekleşiyor. (Haber Merkezi)

Günlük kiralık evlere yeni düzenleme! 1 milyon TL ceza! Günlük kiralık evlere yeni düzenleme! 1 milyon TL ceza!

Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu! Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu!

Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi! Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi!

Editör: Murat Barutçu