Türkiye'de günlük kiralık evlere yönelik yasa teklifi, yasama yılının başlamasıyla birlikte gündeme geldi. Bu ay içerisinde Meclis'e sunulması planlanan teklif, günlük kiralık evleri kiralayanlar ve kiraya verenler için önemli değişiklikler getiriyor.

Teklife göre, günlük kiralık evler için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan "Turizm konutu" ruhsatı alınması zorunlu olacak. Ruhsat, konutun kapısına asılacak ve ruhsatı olmayan evler günlük kiraya verilemeyecektir.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; 

Eşiyle çıkan tartışmada kendini bıçakladı Eşiyle çıkan tartışmada kendini bıçakladı

Ruhsat alabilmek için, evlerde yangın merdiveni, yangın raporu belgesi ve atık kontrol belgesinin bulunması gerekecek. Ayrıca, evlerde bir otel odasında bulunması zorunlu olan malzemelerin (saç kurutma makinesi, nevresim, havlu) sağlanması da istenecek. Komşuların hepsinden muvafakatname alınması da zorunlu kılınırken, bir apartman sakininin bile itirazı halinde günlük kiralama yapılamayacak.

Teklifin yasalaşması durumunda, günlük kiralama yapanlar kurallara uymadıkları takdirde para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Daire başına 1 milyon lira ceza uygulaması planlanırken, eksik belge ve kiralamaya devam edilmesi durumunda evler mühürlenecek.

Günlük kiralık evlerde, otellerde olduğu gibi kiralama yapacak kişinin kimlik bilgileri alınacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılacak. Bu işlemlerin kolay ve hızlıca yapılabilmesi için e-Devlet'te bir arayüz açılacak, bilgi paylaşımı yapmayan ev sahipleri de cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Bu teklif, günlük kiralık evlerde yaşanan sorunların önüne geçmeyi ve bu sektördeki kayıt dışılığı azaltmayı hedefliyor. (Haber Merkezi)

Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu! Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu!

Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi! Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi!

Editör: Murat Barutçu