Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri olan Devrek'te sezonunu açtı. Orman köylüleri tarafından zahmetle toplanan ve dış kabukları dikenli olan kestaneler, bu yıl kilogramı 250 liradan tezgahlarda alıcılarını bekliyor.

Ekim ayının başlamasıyla birlikte, Devrek'te yetişen yerel kestaneler tezgahlardaki yerlerini aldı. Kestaneler, geleneksel bir şekilde toplandıktan sonra satışa sunuluyor.

Kilogramı 250 lira olarak açıklanan fiyatlar, bazı vatandaşlar tarafından yüksek bulunuyor. Bir vatandaş, "250 lira çok yüksek bir fiyat. Ekonomik olarak çok şaşırtıcı. Kestane yemek için fiyatların düşmesini bekliyeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Kestane, sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. İçeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor ve magnezyum kemik ve diş sağlığını destekler. Ayrıca fosfor ve B vitaminleri, sinir sistemi için fayda sağlar. B vitaminleri sinirleri güçlendirir ve beyindeki mutluluk hormonu olan serotonin üretimini artırıyor.

Devrek'te başlayan kestane sezonu, kışın en sevilen atıştırmalıklarından birini geri getiriyor. Ancak fiyatlar, bazı tüketiciler için bir sorun oluyor. Kestane severler, sezon boyunca fiyatların düşmesini umut ederken, bu lezzetli ve besleyici meyveyi keyifle tüketmeye devam edecekler.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Zonguldak’ta şok! 16 yaşındaki çocuk kuzeninden hamile kaldı! Zonguldak’ta şok! 16 yaşındaki çocuk kuzeninden hamile kaldı!

Zonguldak’ta Eylül’de 526 Konut Satıldı Zonguldak’ta Eylül’de 526 Konut Satıldı

Zonguldak’ta film gibi olay! Fuhuş, baskın, uyuşturucu, hırsızlık… Zonguldak’ta film gibi olay! Fuhuş, baskın, uyuşturucu, hırsızlık…

Zonguldak Kömürspor’da Şenol Demir dönemi... Nerede kalmıştık! Zonguldak Kömürspor’da Şenol Demir dönemi... Nerede kalmıştık!

Zonguldak’ta kaza! 8 yaşındaki çocuk yaralandı! Zonguldak’ta kaza! 8 yaşındaki çocuk yaralandı!

Herkesin konuştuğu o isme şarkı yazıldı… “Zonguldak Uşacuğunun Hayallarinin İçine Ettiy” Herkesin konuştuğu o isme şarkı yazıldı… “Zonguldak Uşacuğunun Hayallarinin İçine Ettiy”

Çaycuma definecilerin yeni adresi! Çayırköy Mağarasını talan ettiler... Çaycuma definecilerin yeni adresi! Çayırköy Mağarasını talan ettiler...

Kaza yapan 13 yaşındaki kız çocuğunun ilginç isteği Kaza yapan 13 yaşındaki kız çocuğunun ilginç isteği

Cenazeden dönen aile kaza yaptı Cenazeden dönen aile kaza yaptı

En kısa sürede bitecek En kısa sürede bitecek

Milyonlarca kişiyi üzen karar; 26 gün ücretli olacak Milyonlarca kişiyi üzen karar; 26 gün ücretli olacak

Düğün konvoyunda facia! Gelin arabasının altında kaldı! Düğün konvoyunda facia! Gelin arabasının altında kaldı!

Doğum günü öldüğü gün oldu; Kazada ölen gençler toprağa verildi Doğum günü öldüğü gün oldu; Kazada ölen gençler toprağa verildi

Editör: Murat Barutçu