Zonguldak-Çaycuma karayolunun 10. kilometresinde yer alan Güdüllü Köyü'nün 3 kilometre kuzeyinde bulunan Çayırköy Mağarası, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle ünlüydü. Ancak son zamanlarda, definecilerin mağarayı hedef alması, bölgedeki mağaraların geleceğini tehdit ediyor.

çaycuma define

ÇAYIRKÖY MAĞARASI DEFİNECİLERİN YENİ ADRESİ

Mağara meraklısı ve mağaracı olarak bilinen Engin Zaman, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Çayırköy Mağarası'ndaki definecilerin talanını dile getirdi. Zaman, mağaraların kontrolsüz bir şekilde tanıtılmasının, defineciler için açık hedef haline gelmelerine yol açtığını belirtti.

çaycuma define-2

MAĞARALARIN TANITIMI  KONTROLSÜZ YAPILIYOR

Engin Zaman'ın açıklamasına göre, bölgede jeopark oluşturmak amacıyla mağaraların tanıtımı yapılırken, kontrolsüz bir şekilde bu bilgilerin paylaşılması, definecilerin buralara ilgi göstermesine ve talan etmesine neden oldu. Zaman, en son örneğinin Çayırköy Mağarası'nda görüldüğünü ve sadece üç gün önce defineciler tarafından büyük bir çukur açıldığını ifade etti.

YETKİLİLER ÖNLEM ALMALI

Mağara ve doğal güzelliklerin korunması için yerel yetkililerin daha fazla önlem alması ve mağaraların kontrol altına alınması gerektiği vurgulandı. Bu tür tarihi ve doğal alanların sürdürülebilir bir şekilde korunması, hem bölge turizmi hem de kültürel mirasın devamı açısından büyük önem taşıyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

mağarada define arama

Zonguldak’ta kaza! 8 yaşındaki çocuk yaralandı! Zonguldak’ta kaza! 8 yaşındaki çocuk yaralandı!

Zonguldak’ta korkutan olay! Evden silah sesleri yükseldi! Zonguldak’ta korkutan olay! Evden silah sesleri yükseldi!

Fevkani'de yıkım sürüyor! Fevkani'de yıkım sürüyor!

Korkutan iddia! Ensest ilişki ve Zonguldak! Korkutan iddia! Ensest ilişki ve Zonguldak!

Herkesin konuştuğu o isme şarkı yazıldı… “Zonguldak Uşacuğunun Hayallarinin İçine Ettiy” Herkesin konuştuğu o isme şarkı yazıldı… “Zonguldak Uşacuğunun Hayallarinin İçine Ettiy”

Filyos'ta böceklerle mücadele başladı! Filyos'ta böceklerle mücadele başladı!

Kilimli’de ‘Vurgun’ iddiası; “Makbuz yok, fiş yok, fatura yok” Kilimli’de ‘Vurgun’ iddiası; “Makbuz yok, fiş yok, fatura yok”

Zonguldak’ta olay! Karısını bir erkekle bastı! Zonguldak’ta olay! Karısını bir erkekle bastı!

Ev sahibi- kiracı birbirine girdi! Evden silah sesleri yükseldi! Ev sahibi- kiracı birbirine girdi! Evden silah sesleri yükseldi!

Büyük zam yolda! Depoları doldurun Büyük zam yolda! Depoları doldurun

Editör: Muhammet