Zonguldak, özellikle iktidar milletvekilleri önemli bir istihdam projesini kaçırdı.

Halbuki bir çok istihdama olanak sağlayacak.

Önemli bir GMS firmasının da desteği ile.

Önemli de maddiyatın sağlanacağı bir proje kapsamına giremedik.

Yani fırsat kaçtı.

Neden vekiller bu konuya sahip çıkmaz.

Bastırmaz.

Çok da anlayamıyorum.

Bu kaçıncı fırsat.

Kaçıncı kez hüsrana uğruyoruz.

Halbuki yeni istihdamlara o kadar ihtiyacımız  var ki,

Hangi birini sayalım.

Projenin tarafımıza gelen mailinin içeriklerini kısaca paylaşıyorum.

Neyi kaçırdığımızı öğrenelim.

Çağımızın en önemli dijital mesleğinin ilk adımlarını kaçırdık.

Hangi iller şanslı.

Hangi iller şansız.

Türkiye’nin 11 ilinde hayata geçirilecek bir projenin kapsamına ne yazık ki Zonguldak alınmadı.

Türkiye Vodafone Vakfı desteğiyle Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınlara sınıf içinde ve dijital ortamda “Dijital Okuryazarlık” ve “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilecek. Projenin ilk yılında 11 ilde yaklaşık 12 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.

Vakıf desteğiyle Türkiye İş Kurumu ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınların dijital becerilerinin artırılması amaçlanıyor. Biri “Dijital Okuryazarlık”, diğeri “Dijital Pazarlama” olmak üzere 2 farklı eğitim programının hazırlandığı projede, kadınlara sınıf içinde ve dijital ortamda eğitim verilecek. “Dijital Benim İşim” projesinin ilk yılında 11 ilde yaklaşık 12 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.

“Dijital Benim İşim” projesi kapsamında, 11 ilde 10.500 kadına “Dijital Okuryazarlık”, 1.200 kadına ise “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilerek toplamda yaklaşık 12 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje eğitimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas ve Ağrı’da düzenlenecek. Eğitimler, proje illerinde yer alan Halk Eğitim Merkezlerindeki toplam 140 eğitimci tarafından verilecek. Eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze verilen eğitimler, bir kısmı da dijital kanallar üzerinden izlenecek videolar şeklinde olacak. Programda her nedense Zonguldak yok.

Yapılan açıklamalara göre  “Dijital Benim İşim” projesine 18 yaş üstü ve akıllı telefon sahibi tüm kadınlar başvurabilecek. Eğitimlere başvurular, Halk Eğitim Merkezleri ve Türkiye Vodafone Vakfı web sitesi üzerinden yapılacak. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü de “Dijital Benim İşim” eğitimlerini kendi veritabanında bulunan kadınlara duyurarak projeye katkıda bulunacak. Böylece eğitimlere, sadece Halk Eğitim Merkezlerinden değil, Türkiye İş Kurumu veritabanında yer alan kadınlardan da katılım olacak.

Kadınları dijital dünyayla tanıştırarak onlara djiital okuryazarlık becerisi kazandırmayı hedefleyen “Dijital Okuryazarlık” eğitimleri toplam 24 saat sürecek. Bu eğitimlerde kadınlara Bilgisayarın Temel Özellikleriyle Kullanımı, Dijital Ortamda İçerik Üretimi, Elektronik Haberleşme Yöntemleri, Arama Motorları ve Kullanımı, Web Sitesi Kavramı ve Amacına Uygun Kullanımı, Mobil İmkânlar ve Hizmetlerden Faydalanma, Sosyal Medya Kullanımı, Arama Motoru Pazarlaması, Bilgi ve Veri Güvenliği, Dijital Etik, Bilinçli Bilgi İletişim Teknolojisi Kullanımı konularında bilgi verilecek.

Kadınlara dijital beceri kazandırmayı hedefleyen “Dijital Pazarlama” eğitimleri ise toplam 40 saat sürecek. Bu eğitimlerde kadınlara Pazarlamaya Giriş ve Dijital Pazarlamanın Temelleri, Sosyal Medya Yönetimi, Görsel Üretimi ve Yönetimi, Mobil Pazarlama, Dijital Pazarlamada Güncel Stratejiler, E-Posta Pazarlama, Halkla İlişkilerde Temel Yaklaşımlar ve Dijitalde İtibar Yönetimi, Yasal Düzenlemeler, E-Ticaret, Arama Motoru Pazarlaması, Sosyal Medya Yönetimi konularında bilgi verilecek. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü de “Dijital Pazarlama” eğitimlerine yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı İş Kulübü ile destek olacak.

“Dijital Benim İşim” projesi için kapsamlı bir ölçümleme de yapılacak. Buna göre, eğitimlerden önce ve sonra katılımcıların bilgi düzeyindeki değişimi ölçmek için ön ve son testler, dijital becerilerini ölçmek için ise dijital skor testleri uygulanacak.

Durum böyle işte…

Bedavadan bir fırsat daha kaçtı, gitti!

Vekillerimiz ise hala “kanatlandık, uçuyoruz” havalarında…

Vekillerimiz neden bu konuya  özellikle önemle sahip  çıkmadı.

Neden Zonguldak dijital pazarlama mesleğinde yok.

Zonguldak’a bu proje kazandırılamadı.

Fırsatlar tek tek elimizden kaçıp gidiyor.

Ne zaman fırsat değerlendirebileceğiz.

Ne zaman.