Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Durupınar Köyünde “Genç Çiftçi” projesinden faydalanarak hayvancılığa başlayan Ercan Arık, iddiasına göre köy muhtarı ve azalarının “Köy ahır korkuyor” diyerek kendisini engellemek için psikolojik şiddete uğradığını söyledi. Köy muhtarı ise iddiaları kabul etmeyerek suçlamaları reddetti.
İddialara göre olay Devrek ilçesine bağlı Durupınar köyünde yaşandı. Genç Çiftçi projesinden faydalanan Ercan Arık bir süre önce köydeki evinin yakınına ahır kurarak büyükbaş hayvan beslemeye başladı. Hayvancılık yaparken engellendiğini, araziye elektrik telleri bağlandığını öne süren Arık, mağdur edildiğini söyledi. Ercan Arık, önce hayvanlarının otlatılmasının engellendiğini sonra ise "ahırı kokuyor" diye şikayet edildiğini söyledi.
“ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİM”
Arık şikâyetin ardından köye uzmanların gelerek inceleme yaptığını ancak herhangi bir sorun olmadığını söyleyerek "Şikayet üzerine köye gelen uzmanların incelemesinden anlımızın akıyla çıktık. Kendi köyümde bana yapılmak istenilen her türlü engellemelere rağmen hayvancılık yapmaya, üretmeye devam edeceğim” dedi.
“PSİKOLOJİK BASKI ALTINDA BIRAKILIYORUZ”
Hayvanlarının arazide otlamasının engellendiğini öne süren Arık, "Hayvanların geçişi engellendi. Daha önceden elektrik telleri açık bir şekilde araziye dikildi. Çocuğumu ve hayvanlarımı elektrik çarptı. Biz yüz yüze bakıyoruz diye şikayetçi olmadık. Gerekli yerlere bildirdim. Üzerinde hiçbir önlem levha yok. Ben şehirden köye tarımcılık yapmak çiftçi olmak için yerleştim ama biz engelleniyoruz. Ahır kokuyor diye şikayet edilince 2023 yılındayız. Bu köye tarım ve hayvancılığı ben getirmedim. Benden başka yapanlar da var. Herkesin evinin altında hayvan vardı. Ben hayvancılık yapmaya başlayınca bir takım kişiler engel olmak istiyor. Biz bu işe devlet destekli başladık. Devletimiz sağ olsun bizler usulsüzlüklere göz yummadığımız için delil ve belgeler ile konuştuğum için psikolojik baskı altında bırakılıyoruz." dedi.
“PSİKOLOJİK TEDAVİ ALMASI GEREKLİ”
İHA muhabirinin telefonla ulaştığı köy muhtarı M.B. ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. M.B., "Ben kesinlikle bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben ahır kokuyor diye bir şikayet etmedim. Muhtarlıklardaki 30. yılım doluyor. Ben hep hizmet etmek için çaba gösterdim. Devrek'te bizim köyün kadar yolları asfalt olan köy yoktur. Sel geldi yolları mahvetti. Bununla ilgili yazışmalarımızı yaptık. Kadastro çıkan sonucu bekliyoruz. Ercan Arık'ın iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Psikolojik tedavi alması gerekli, ben gerekli yerlere başvuruda bulunurum. Onaylanırsa yapılır . Elimde benim hakkımda yazmış olduğu mesajlar var. Sadece onunla alakalı savcılığa suç duyurusunda bulundum. Başka hiçbir şekilde şikayet etmedim" cümlelerine yer verdi. İHA

devrekli girişimci-1

devrekli girişimci-2

devrekli girişimci-4

devrekli girişimci-3

devrekli girişimci-5

devrekli girişimci-6

Çocuklar gibi şendi, neşesi görülmeye değerdi Çocuklar gibi şendi, neşesi görülmeye değerdi

MEB, TPAO işçi alımında Zonguldak’ı yok saydı! MEB, TPAO işçi alımında Zonguldak’ı yok saydı!

TPAO işçi alımını duyurdu: 50 kişi alınacak TPAO işçi alımını duyurdu: 50 kişi alınacak

Sıra Zonguldak’ta! Ercan’dan ‘Deprem açıklaması! Sıra Zonguldak’ta! Ercan’dan ‘Deprem açıklaması!

Kaybolan kızlarının kayalıklarda ağlarken çekmiş olduğu video ortaya çıktı Kaybolan kızlarının kayalıklarda ağlarken çekmiş olduğu video ortaya çıktı

Kampüste kaza! Kampüste kaza!

Bakan Yerlikaya’dan Zonguldak açıklaması! “Göz açtırmayacağız” Bakan Yerlikaya’dan Zonguldak açıklaması! “Göz açtırmayacağız”

Kalp krizinden hayatını kaybeden madenci sonsuzluğa uğurlandı Kalp krizinden hayatını kaybeden madenci sonsuzluğa uğurlandı

Mahkum firar etti Mahkum firar etti

Karı koca arasına giren kayınpeder, damadını döverek öldürdü! Karı koca arasına giren kayınpeder, damadını döverek öldürdü!

Nişanlısının babasıyla çatıştı! Karnından ve başından vuruldu Nişanlısının babasıyla çatıştı! Karnından ve başından vuruldu

7 gün sonra düğünleri vardı, çiftleri ölüm bile ayıramadı 7 gün sonra düğünleri vardı, çiftleri ölüm bile ayıramadı

Editör: Muhammet