Ülke genelinde yağışlı bir hava etkisini sürdürüyor. Özellikle Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde etkili olan yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi. 7 il için sarı kodlu uyarı verilen bu yağışlar, önümüzdeki dört gün boyunca devam edecek.

Bugün itibariyle Batı Karadeniz bölgesinde etkisini gösteren sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar yerel olarak kuvvetli olabilir. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Sarı kodlu uyarıya göre etkilenen iller şunlardır:

Bolu, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce

Yağışların toplamda 4 gün boyunca sürmesi bekleniyor. Genel olarak hafif şiddetteki yağışlar ara ara kuvvetlenebilir. Özellikle Pazar günü, bazı bölgelerde yer yer 20-25 kilogram yağmur düşmesi tahmin ediliyor. Bu süreçte, en az 20 ilçede hafif yağışlar görülürken, bazı ilçelerde kuvvetli yağışlar meydana gelebilir.

Meteoroloji uzmanları, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olan sağanak yağışların dikkate alınarak vatandaşların bu dönemde tedbirli olmalarını ve olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemleri almalarını öneriyorlar. Yağışların etkisi geçtikten sonra olası zararların önüne geçmek için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. (Haber Merkezi)

Tahsin Erdem: Mazot desteği sürdürülebilir değil Tahsin Erdem: Mazot desteği sürdürülebilir değil

Editör: Murat Barutçu