Adaylar yazılı sınav, fiziki yeterlilik ve mülakat olmak üzere 3 ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. Yazılı sınav Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, fiziki yeterlilik ve mülakat ise Turkish Petroleum Offshore Technology Center AŞ koordinesinde gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav sonucu puan sıralamasında yukarıda belirtilen personel sayısının 4 katı kadar (200 aday) başarılı sayılacak, fiziki yeterlilik ve mülakata çağrılacak. Bu sıralamaya giremeyen aday elenecek. Eşit puan almış son adaylar da fiziki yeterlilik ve mülakata çağrılacak, genel sıralamada da eşit puan alan adaylardan yıl, ay, gün, bakımından yaşı daha küçük olan adaya öncelik verilecek. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, Turkish Petroleum Offshore Technology Center AŞ tarafından fiziki yeterlilik ve mülakata tabi tutulacak olup nihai sıralama sonucunda kazanan adaylar asgari ücretin en az yüzde 80 fazlası ücret ile işe alınacak. Fiziki yeterlilik ve mülakat ile ilgili bilgiler yazılı Sınavı kazanan adaylara Turkish Petroleum Offshore Technology Center AŞ tarafından daha sonra bildirilecek.

Başvuru Şartları;

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

• 05.11.1983 tarihinden sonra doğmuş olmak,

• Geçerlilik süresi dolmamış (geçerlilik tarihi 05.11.2023’ten sonrası olan) silahlı özel

güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

• En az lise mezunu olmak,

• Tercihen askerlik ile ilişiği bulunmamak,

• Tercihen en az 1.75 ve üzeri boyda olmak,

• Özel güvenlik sağlık mevzuatında belirtilen sağlık problemleri olmamak,

• İyi iletişim kurabilmek ve diksiyonu düzgün olmak,

• Takım çalışmasına yatkın olmak,

• 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuata hâkim olmak,

• Vardiyalı çalışabilecek durumda olmak şartlarını taşıyan adaylar sınav için başvuru

yapabilecektir.

Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne? Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne?

SINAV ÜCRETİ VAR!

Sınava girecek her aday, KDV dâhil 550,00 (beşyüzelli) TL sınav ücretini katılacağı sınavın adıyla MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası AŞ,Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ’nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden 04/10/2023-13/10/2023 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında yatıracak.  Sınav ücretini yatıran adaylar, sınav başvurusunu 04/10/2023-13/10/2023 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında https://www.meb.gov.tr ve/veya https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden yapacak. Sınav ücretinin yatırılmasının ardından başvrurunun gerçekleştirilmesi ile sınav başvuru süreci tamamlanmış olacak. Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecek.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

05 Kasım 2023 Pazar günü, Saat: 10.00

Sınav; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgelerini, 30/10/2023 tarihinden itibaren e-devlet şifreleri ile kimlik doğrulama uygulamasıyla http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden alabileceklerdir. Sınav giriş belgesinde; adayların sınava katılacakları tarih ve oturum saati, sınav merkezi ile aday kimlik bilgileri yer alacaktır.

Sınav merkezleri ise şu iller olarak belirlendi:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van il e-Sınav merkezleri

SINAV KONULARI

Saat 10.00’da başlayacak olan 60 dakikalık sınavda, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Anlatım Bozuklukları, Dil Bilgisi, Sözel Mantık, Sayısal Mantık ve Akıl Yürütme, İnkılap Tarihi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu, Özel Güvenlik Hukuku (5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik), Etkili İletişim, Temel İlkyardım, Kalabalık Yönetimi, Güvenlik Sistem ve Cihazları, Olay Yeri Koruma, Silah Bilgisi konularından sorular yer alacak.

 SINAV ÖNCESİ NELERE DİKKAT EDİLECEK?

Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar ve ilaçlar, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartları, para, alyans, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su ve şeffaf numaralı gözlük hariç; her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, anahtarlık, elektronik anahtar, kablosuz iletişim sağlayan cihaz, kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, metal ve cam eşya, banka kredi kartları, her türlü elektronik ve mekanik cihaz, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar, yiyecek, içecek ve diğer tüketim maddeleri bulunduran aday sınav binasına alınmayacak.

2. Adaylar sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

3. Adaylar sınava; sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4. Adaylar, sınav giriş belgesinde belirtilen oturum saatinden en geç 30 dakika önce sınav yapılacak merkezde hazır bulunacaktır.

5. Sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarı 08/11/2023 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

6. Sınav sonuç bilgileri 20/11/2023 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

• Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacaktır. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Sınavda yer alacak her sorunun puan olarak değeri eşittir..

• Başarı puanı sıralamasında en yüksek puan alan 200 aday başarılı sayılacaktır. Başarılı olan son aday ile eşit puana sahip adaylar da başarılı sayılacaktır.

• Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular olması durumunda iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

• Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Editör: Muhammet