Türkiye Bankalar Birliği verileri, bireysel kredi kullanan kişi sayısının son bir yılda 1.8 milyon kişi artarak 39.3 milyon kişi olduğunu ortaya koydu. Güncel verilere göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise Ocak-Ekim 2023 döneminde 1 milyon 100 bin kişi oldu. Böylece bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyen kişi sayısı 3 milyon 836 bin kişi oldu.

IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var

Ulusal basında yer alan haberlere göre Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verileri, bireysel kredi kullanan kişi sayısının (takipteki krediler hariç) son bir yılda 1.8 milyon kişi artarak 39.3 milyon kişi olduğunu ortaya koydu.

Açıklanan en güncel verilere göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise Ocak-Ekim 2023 döneminde 1 milyon 100 bin kişi oldu. Böylece bireysel kredi ve kredi kartında ekim sonu itibariyle borcunu ödemeyen ve hala devam eden kişi sayısı 3 milyon 836 bin 53 kişi oldu. Bununla birlikte varlık yönetim şirketlerine satılan bireysel kredi ve kredi kartında 2 milyon 100 bin kişinin borcu devam ediyor. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu