Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik geleneksel çocuk oyunlarını yaşatma amacıyla "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırladı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce günümüzde yerini dijital oyunlara bırakan "çatlak patlak", "istop", "çömlek", "bız bız" , "beştaş", "altın bilezik", "gölge kovalamaca", "köşe kapmaca", "mendil kapmaca", "sek sek", "tombik", "yağ satarım bal satarım" gibi daha birçok geleneksel çocuk oyununun yaşatılması için çalışma başlatıldı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma ile çocuklara geleneksel oyunları öğrenme fırsatı sunulması hedefleniyor.

Yeni müfredat bugün açıklanıyor! Yeni müfredat bugün açıklanıyor!

Bakan Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocukların oyun yoluyla dünyayı keşfettiklerini ve oyunun, çalışma ve toplumsal yaşam için duyulan özgüvenin temelini oluşturduğunu vurguladı. "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" kılavuz kitabı ve videolar, öğrencilere oyunların kurallarını, nasıl oynandığını ve hangi materyallerin kullanıldığını öğretirken, öğretmenlere de çocukları geleneksel oyunlarla buluşturma konusunda rehberlik ediyor.

MEB, okullarda özellikle bahar aylarında geleneksel çocuk oyunları şenlikleri düzenleyerek bu oyunlara daha fazla yer vermek ve öğrencilerin kültürel değerlerle buluşmasını sağlamak amacını taşıyor. Geleneksel çocuk oyunları, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynamakta olup, bu çabalarla kültürel zenginliklerin yaşatılması ve öğrencilerin sosyal, duygusal, ve fiziksel gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu