2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un dün Vanspor’la oynadığı maçın ardından çıkan olayların yankıları sürüyor. Zonguldak Kömürsporlu Egemen’i direkt hedef olayların ardından Zonguldak ayağa kalktı. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Kömürspor soyunma odasında cereyan eden ve direkt Egemen’i hedef alan saldırıyı esefle kınarken, “Ortak sevdamız, İşçi Milli takımımız Zonguldak Kömürspor’umuzun deplasmanda Vanspor Futbol Kulübü maçı sonrası soyunma odasında meydana gelen saldırıyı esefle kınıyorum. Spor dostluk kardeşliktir. Bir daha bu tür olayların meydana gelmemesi için tüm futbol camiasını sağduyuya davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

“KALECİMİZ ALDIĞI TEKME DARBELERİYLE YERE YIĞILDI"

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Öztürk, olaya dair yaptığı açıklamada, “01/10/2023 tarihinde oynanan Vanspor müsabakası sonunda Vanspor kulüp başkanı, korumaları ve bir iki yönetici ile birlikte soyunma odasına gelmiş futbolculara küfür etmeye başlayınca olaylar soyunma odası ve koridorlarda devam etmiştir. Olayların bitiminde kalecimiz aldığı tekme darbeleriyle yere yığılmıştır. Sonrasında 112 vasıtasıyla hastaneye kaldırılmıştır. Olaylara sebep olanların bilindiği halde emniyetin bu kişilerle olay sonrası birlikte olması manidardır. Hiçbir şey olmamış gibi emniyet amirinin tavrı da hoş değildir.” ifadelerini kullandı.

"TFF BU OLAYIN ÜZERİNE GİTMELİ"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri ve aynı zamanda Zonguldak Kömürspor Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Demir, Vanspor Kulübü’nün ve olayın içinde olan tüm kişilerin tespit edilip Türkiye Futbol Federasyonu tarafından cezalandırılması gerektiğine dikkat çekerken, “Saldırganların silahla tehditler savurduğu görülmüş ve yaşanılan korku ve vehametin ne denli büyük olduğu buradan anlaşılmaktadır. Bizler, emeğin başkentinin şanlı kulübü olarak bu olayları çıkaran kişi ve kişilerin tespit edilerek adli makamlarca derhal soruşturma başlatılmasını ve TFF'nin en kısa sürede bir açıklama yapmasını beklemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

"OLAYI BASİTLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR... ONLARIN HEPSİNİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak

Saldırıya maruz kalan Zonguldak Kömürspor’un kalecisi Egemen Yaylı da yaptığı paylaşımda, “Bilerek ve isteyerek yapılan bu ahlaksız saldırı için söylenecek fazla söz bulamıyorum. Ben ve bu işi yapan her futbolcu abi ve kardeşlerimizin tek amacı geleceğimizi daha yaşanır hale getirmek adına onurumuzla ter akıtmaktır. Hala yapılan açıklamalarla özür dilenmesi gerekirken, olayı kapama ve basitleştirme durumu söz konusudur. Tek sorum ciddi bir sakatlık yaşasaydım bunun hesabını kim verecekti. Bunu yapan başkan ve yandaşlarını Allah’a havale ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor Kulübü hazırlayacağı geniş çaplı dosya ile Vanspor Kulübü’nü ve olayda adı geçen Başkan ve kişileri Türkiye Futbol Fedarasyonu’na şikayet edecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ