Zonguldak Merkez Gazipaşa Caddesi’nde 50 bin liranın altında kira yokken Fevkani Köprü Altı’ndaki kiraların 3-5 bin lira arasında oluğu öğrenildi.  Köprü altında bazı esnafların 108 metrekarelik işyerini ikiye bölerek iki ayrı kiracıdan ayda 20 bin 500 lira aldıkları, Zonguldak Belediyesi’ne ödemeleri gereken aylık 2 bin 923 lira kirayı bile ödemedikleri ortaya çıktı. Yıllardır köprü altındaki işyerlerinden büyük paralar kazanan esnaf, Fevkani Köprüsü’nün yıkımına karşı çıkıyor. Elektriği, suyu ve doğalgazı kesilen işyerlerini işgal etmeyi sürdüren Fevkani Köprü altı esnafı, Elmas Park’ta kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen işyerlerini beğenmiyor. 
Yıkımı engelleyip zaman kazanmaya çalışan, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti ile hesaplaşıp belediyenin CHP’ye geçmesi ile köprü altında ticaretlerine devam etmek isteyen köprü altı esnafı lavuar alanında yapılacak işyerlerini de bedava almak istiyor. 
Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasını ‘rant’ olarak değerlendiren köprü altı esnafının aslında kendi rantlarını sürdürmek için köprünün yıkılmasına karşı çıktıkları ortaya çıktı.
Öte yandan, bugün Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile görüşen esnaflar, yine umduklarını bulamadılar: Basın mensuplarını yaklaşık 3 saat boyunca Valilik binası önünde bekleten esnaflar, daha sonra sert bir ifadeyle basın açıklaması yapmayacağız dediler. Dün Pazar günü olmasına rağmen yine Valilik önünde toplanarak Vali Hacıbektaşoğlu’na seslenen esnaflar, haber yapmak isteyen basın mensuplarına “Satılık gazeteciler” tabirini kullandılar. 
Her olayda basın mensuplarını çağıran ve haksız seslerini duyurmak için aylardır basın mensuplarını kullanan işgalci esnaf, gazetecileri suçlu ilan ettiler. Ayrıca, her zaman kamuoyunun sesi olmayı başaran Zonguldak gazetecileri, işgalcilerin tutum ve davranışları karşısında yine üsluplarını bozmayarak, doğru davranış sergilediler. 
Konuya Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Mustafa Emen’in tepkisi de gecikmedi. 
“HAK VE HUKUK ADINA YARGI HAKLARIMIZI SAKLI TUTUYORUZ”
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “Köprü altı esnaflarından bazılarının yerel basın adına sahada birebir canlı haber yapan muhabirlerimize karşı kullandığı art niyetli sözleri, iftiraları, satılık yerel basın söylemlerini, narkoz alan basın yazamıyor ifadelerini şiddetle kendilerine iade ediyoruz. Kınıyoruz. Basın emekçilerini zan altında bırakanlarla hak ve hukuk adına yargı haklarımızı saklı tutuyoruz. Artık köprü altı esnafı işi gücü bırakıp yerel basına saldırmayı bıraksın, bundan sonra nerede iş akitlerini devam ettirecekler ona göre plan ve program yapsın.” dedi.
“GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZIN YALNIZ OLMADIKLARININ BİR KEZ DAHA ALTINI ÇİZİYORUZ”
Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen ise, “Bugüne kadar her zaman kamuoyunun yanında olmaya çalışan ve gece gündüz demeden, doğru olan neyse onu yapmaya gayret eden ve doğruluktan hiç şaşmayan basın mensuplarına, Valilik önünde toplanan köprü altı bazı esnafları tarafından sarf edilen çirkin ve hoş olmayan sözleri üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu hakaretleri asla tasvip etmediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bu tür hakaretlerin olması, biz basın mensuplarını son derece üzmüştür. Bu olayı kınıyoruz. Kaldı ki, Fevkani Köprü’nün yıkılması olayı, sayın Valiliğimizin öncülüğünde yapılması gereken bir durumdur. Bunu basın mensuplarına mal etmek son derece yanlıştır. Bir daha böyle olumsuz durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarının bir kez daha altını çiziyoruz.” Şeklinde açıklama yaptı. (ŞAFAK GAZETESİ)

Sağlık Müdürlüğü yasta Tuncay Güngör hayatını kaybetti Sağlık Müdürlüğü yasta Tuncay Güngör hayatını kaybetti

Editör: Murat Barutçu