Zonguldak’ta ilginç olay: Görenler gözlerine inanamadı! Zonguldak’ta ilginç olay: Görenler gözlerine inanamadı!

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi, 2023 yılının ilk 6 ayında alınan şikayetleri masaya yatırdı. Başkan Ali Topaloğlu, Tüketici Hakem Heyeti Başkanı İsmail Maden ve yönetim kurulu üyeleri, 2023 yılının ilk yarısında yapılan şikayetleri inceledi. 
Toplam 2 bin 333 şikayet karara bağlandı. Bu süreçte, 1319 tüketici lehine karar alındı. Aynı dönemde, hakem heyetine 2 bin 188 tüketici şikâyetini sundu. Sonuçlar, 938 şikâyetin tüketici aleyhine, 76 şikâyetin ise görevsizlikle sonuçlandığını gösterdi. Şikâyetler sonucunda, tüketiciyi mağdur eden firmalara 9 milyon 745 bin 702 lira para cezası uygulandı.
Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
"2023 yılının ilk altı ayında 2 bin 333 şikayetin karara bağlandığını ve bunlardan 1319'unun tüketici lehine sonuçlandığını belirtmek isterim. Aynı dönemde, tüketici hakem heyeti başkanlığımıza 2 bin 188 tüketici şikayeti iletildi. Geçmiş dönemde tamamlanamayan dosyalarla birlikte toplamda 2 bin 333 şikâyet karara bağlandı. Bu süreçte, 938 şikayet tüketici aleyhine sonuçlandı ve 76 şikayet görevsizlikle sonuçlandı. Şikayetlerin parasal değeri ise 9.745.702 TL olarak kayıtlara geçti.
Tüketici şikayetleri, şahsen Ticaret İl Müdürlüğü'ne yapılabileceği gibi www.tüketici.gov.tr internet adresi üzerinden mobil imzalı veya e-imzalı olarak da kabul ediliyor. Tüketicilerimizin en çok şikayet ettikleri sektörler arasında 1318 şikayetle perakende ticaret sektörü öne çıkmaktadır. Bu bağlamda 306 ayakkabı, 186 giyim ürünü, 176 cep telefonu ve 107 kredi kartı uyuşmazlığı şikayetleri yapılmıştır. Tüketicilerimiz, yaşadıkları uyuşmazlıklar için ilçelerdeki Kaymakamlıklarımıza, merkezdeki İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunabilecekleri gibi e-devlet şifresiyle de şikâyetlerini iletebilirler." Haber: Fadime YILMAZ ELMA

zonguldak firmalarına ceza

Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak! Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak!

Zonguldak tacizle yine ülke gündeminde! Zonguldak tacizle yine ülke gündeminde!

Gram altından tarihi rekor! Gram altından tarihi rekor!

Çöp toplayan vatandaş ceset buldu! Çöp toplayan vatandaş ceset buldu!

Kayıp köylünün cesedi dere yatağında çuvaldan çıktı Kayıp köylünün cesedi dere yatağında çuvaldan çıktı

Kerem Ökten uyardı:  27 Temmuz’a dikkat! Kerem Ökten uyardı: 27 Temmuz’a dikkat!

Düğün fotoğrafçısı en mutlu günü kana buladı! 2 ölü, 1’i ağır, 1'i çocuk 4 yaralı! Düğün fotoğrafçısı en mutlu günü kana buladı! 2 ölü, 1’i ağır, 1'i çocuk 4 yaralı!

Genç müzisyen yaşam savaşı veriyor! Genç müzisyen yaşam savaşı veriyor!

Editör: Muhammet