Twitter’da yüzbinlerce takipçisi olan ve gazeteciliğe farklı bir bakış açısı kazandıran “23 Derece” adlı haber paylaşım sayfası Zonguldak’ta olan ve ülke gündemine giren bir olayı bugün tekrar paylaştı.

Selahattin Öznur hayatını kaybetti Selahattin Öznur hayatını kaybetti

Zonguldak’ta 25 yaşındaki Uğur A. (25). 14 yaşındaki çocuğu evine davet ederek iddiaya göre cinsel istismarda bulundu. Çocuğun teyzesi kızının cep telefonunda sanık ile olan mesajlaşmaları görünce Uğur A’dan şikayetçi oldu. Bugün hakim karşısına çıkan 25 yaşındaki  Uğur A., savunmasında suçsuz olduğunu belirterek beraatını istedi.  Ancak mahkeme heyeti, Uğur A'yı suçlu bularak çocuğa nitelikli cinsel istismar suçundan 16 yıl hapis cezasına karar verdi. Öte yandan, ceza indirimi uygulanmasına karar verilerek toplamda 13 yıl 4 ay cezaya çarptırılarak tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İki gün önce ülke gündeminde yer alan haberi bu kez da “23 Derece” adlı binlerce takipçisi olan “23 Derece” adlı paylaşım sitesi ele aldı. “Yine iyi hal indirimi” şeklinde eleştirel bir bakış açısıyla yapılan paylaşımda olaya yer verildi.

Paylaşım şu şekilde:

“Yine iyi hal indirimi!

Zonguldak'ta 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan 25 yaşındaki U. A.'ya  iyi hal indirimi uygulandı. U.A. 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-07-16-at-12.36.57

Editör: Murat Barutçu